16-03-2016 - Frisia F15 - AVC F3 10-4

12 maart 2016 - Frisia F15 - AVC F3 10-4

 

Zaterdag 12 maart was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd van Frisia F15.

Nadat de eerste officiële wedstrijd niet dooring wegens een tekort aan spelers hadden we er nu precies 7. Op het meest verlaten stukje land van Frisia, het E-veld, mochten we onder winterse omstandigheden opdraven. Ondanks een voorzichtig zonnetje was het nog aardig fris, toch werden al snel tijdens de ‘warming-up’ de eerste trainingsjacks uitgetrokken, kortom de F15 was er klaar voor.

Onder leiding van scheidsrechter Ian Lans werd er om 9:00u afgetrapt en na een paar flitsende acties van Tygo kwamen we al snel 2-0 voor. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en kwam ook AVC een aantal keer knap voor het doel van Frisia. Daar stond Bren keurig zijn mannetje. Frisia was continue op de helft van AVC en na een aantal goede acties van Ryan en Saidu wist Tygo nog 2x te scoren.

Tussendoor had ook AVC haar goaltje meegepikt waardoor we de rust ingingen met een 4-1 voorsprong. Na een heerlijk kopje limonade en een wedstrijdje wie de hardste boer kon laten ging iedereen weer volenthousiasme het veld in voor de 2e helft.

Het zonnetje was inmiddels lekker doorgebroken en ook van het vertoonde spel van Frisia werd je vrolijk. Thomas stond achterin verdedigend zijn mannetje, Max buffelde er op het middenveld rustig op los en Veyis bleek met zijn snelheid een gevaarlijk aanvaller. Daarnaast bleek Tygo in bloedvorm te zijn en met een aantal prachtige acties en mooie dribbels wist hij nog 2x te scoren!

Doordat de doelpunten zo makkelijk vielen, verslapte even de aandacht waardoor ook AVC een paar mooie doelpunten wist te maken. Maar nog voordat het echt spannend dreigde te worden wist Veyis een goede wedstrijd te bekronen met 2 mooie doelpunten.

Tot slot mocht iedereen een penalty nemen, en ook dat ging ‘on-Nederlands’ goed!
Ryan had voor de afwisseling de keeperhandschoenen aangetrokken en deed het keeperswerk.

Al met al een mooi begin van het seizoen waarbij iedereen een compliment verdiend!

 

Tot volgende week.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia