ATC'65 C1 - Frisia C1 (0-0) 1-1

Zaterdag 9 april 2016

Competitie: ATC'65 C1 - Frisia C1 (0-0) 1-1

ATC  C1 heeft op de valreep een punt aan het thuisduel met Frisia C1 overgehouden: 1-1. ATC was in de laatste seconden ternauwernood ontsnapt aan alweer een thuis verliespartij. De Frisianen begonnen het duel nog wat bescheiden en zagen ATC  al na 3 minuten vrij voor het Frisia doel komen, maar gelukkig wisten de Hengeloërs er niets mee te doen. 1 minuut later weet Klaas de bal goed in te koppen maar de ATC keeper vangt de bal makkelijk op.

Het zijn wapenfeiten en het spel golft op en neer en er ontstaan kansen over en weer. In de 12e minuut een grote kans voor de nummer 15 van ATC die 1 op 1 met keeper Rimar komt, maar ziet zijn lob bij de cornervlag belandden. Over en weer worden onzorgvuldigheden gezien en  leidden de foutjes van beide partijen niet tot een doelpunt. Het laatste deel van de eerste helft beginnen de Frisianen brutaler te worden maar weten het net vooralsnog niet te vinden. Ruststand 0-0.

In de tweede helft waren de intenties van de Frisianen duidelijk. Al meteen vanaf de aftrap werd er druk op ATC uitgeoefend waar ze zichtbaar moeite mee hadden. Given verving Nizar. Na 45 minuten spelen hadden de Frisianen twee mogelijkheden om op 0-1 te komen maar de vrije trap had te weinig precisie en Jan Karel schiet in een 1 op 1 situatie met de keeper ongecontroleerd hoog over. Stefan en Jim waren er inmiddels ook ingekomen voor Jan Karel en Destin.

Klaas verzorgde de assist voor de 0-1 na 55 minuten spelen op Jens die onberispelijk hard onderkant lat in schoot; 0-1.
Given was degene die Klaas goed de diepte in stuurde. Frisia houdt de controle op het veldspel en er is geen vuiltje aan de lucht ook toen de goed leidende scheidsrechter Ritmeester de laatste minuut aangaf. Uit het niets had Mart Konink met een lepe schuiver in de linkerhoek ATC op 1-1 gezet.

Zuur omdat dit de allerlaatste seconden van de wedstrijd was en dit niet meer mag gebeuren. Volgende week de stadsderby tegen Blauw wit'34 C1 waar we vol aan de bak moeten gezien hun goede resultaten.

 

 

 

Afdrukken