Frisia E1 verslaat ook ONS Sneek E1

Vandaag een Friese derby op het programma voor de jongens van E1. De gasten kwamen uit Sneek en droegen de welbekende oranje-wit-blauwe tenues. Dit seizoen waren de wedstrijden tussen Frisia en ONS altijd spannend dus we waren gewaarschuwd.

Een compleet fit E1 stond om 11.30 uur aan de aftrap op een mooie lentedag. Vanaf het begin lieten de Frisianen zich zien en zette het ONS onder druk. Het resulteerde meteen in een aantal kansen, maar de keeper van ONS pakte er een paar knappe ballen uit. De gasten waren gevaarlijk bij uitbraken met veel snelheid voorin. Na een kwartier spelen beloonden de Frisianen hun goede spel met een doelpunt. Een corner werd niet voldoende weggewerkt en de bal bleef op een mooie afstand liggen van het doel. Uit de draai schoot Hylke met zijn befaamde linker de bal hoog in de hoek. 1-0. Een mooie opsteker. Het spel was goed, kansen waren er ook en nu dus ook het doelpunt. De Frisianen wilden meer maar kwamen niet meer tot scoren voor rust. ONS werd in het laatste gedeelte van de eerste helft gevaarlijker en kwam een aantal keer dicht in de buurt van John met onder andere een kopbal uit een corner en een mooi uitgespeelde aanval, maar de scherpte ontbrak. Het was een leuke en open pot voetbal en met 1-0 gingen we de rust in.

In de rust met z’n allen weer even wat drinken, zweet op de koppen. Er gingen veel dingen goed, maar er konden zeker nog dingen beter en we wisten dat de 1-0 nog geen veilige stand was tegen dit sterke ONS. We moesten dus naar meer goals op zoek gaan en onszelf veilig spelen in de wedstrijd.

Ook na rust hadden de Frisianen er zin in en gingen ze meteen fel van start. Een vrije trap van Hylke werd weggewerkt en kwam in de kluts hoog terecht bij Thom. Thom twijfelde niet en met een prachtige volley schoot hij de bal in één keer tegen de netten. 2-0 Een hele fraaie goal! Blijdschap was zichtbaar op de gezichten want snel na rust scoren hielp ons om de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen. Het geloof en de krachten bij ONS raakten wat op en de tweede helft kwamen ze er niet zo gevaarlijk meer uit als de eerste. Niet lang na de 2-0 besliste Dennis de wedstrijd, de keeper van ONS keerde een schot, de bal kwam voor de voeten van Dennis die kalm de bal in de netten schoot. 3-0.  Een schot van Hylke belandde vlak hierna nog op de paal. Vervolgens werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. Achterin stond het weer solide en voorin konden we vrij voetballen. Boyd had nog een mooie kans, maar hij schoot net wat te snel en dus eindigde de wedstrijd Frisia E1 – ONS Sneek E1 in 3-0.

Een mooie overwinning! Het voetbal was goed, we creëerden genoeg kansen en hebben ONS eigenlijk niet in hun spel laten komen. Zowel voorin als achterin hebben we hard gewerkt en samen zijn we tot deze overwinning gekomen. Met nog 2 officiële wedstrijden op het programma gaan wij voor nog 6 punten en dan gaan wij zien of wij onze huidige vierde plek kunnen vasthouden op de achtervolgers ACV en Be Quick 1887. Of zouden we stiekem nog omhoog kunnen kijken naar plek 3 waar nu FC Emmen staat? Alles is nog mogelijk.

Ik vond het vandaag wel eens tijd voor wat persoonlijke complimenten aan de sterren van E1. Ik ben me er van bewust dat niet altijd iedereen genoemd wordt in de verslagen, maar iedereen in ons team is voor mij even belangrijk en dat wil ik ze ook graag laten weten.

John – keepte vandaag weer erg goed. Deed een aantal keer erg goed mee in het uitkomen en voorkwam zo gevaarlijke uitbraken.
Boyd – speelt de laatste weken erg sterk. Doet zowel verdedigend als aanvallend zijn taken en met zijn snelheid maakt hij het menig tegenstander lastig.
Tycho – is al snel in het team gegroeid tot vaste kracht achterin. Had het vandaag aan het einde van de eerste helft even lastig, maar het mooie was dat hij zich meteen herpakte en gewoon weer lekker zijn werk deed.
Durk – speelde 60 minuten mee met D3 en sloot daarna aan bij zijn eigen E1. Even op de vrije zaterdagochtend. Dit zegt volgens mij alles over deze tank.
Basten – pakt zijn rol op het middenveld goed op. Speelt goed en taakbewust en is zowel verdedigend als aanvallend belangrijk voor het team.
Hylke – won vandaag ook weer bijna al zijn persoonlijke duels. Is altijd ijverig en is een echte winnaar.
Thom – wat een wereldgoal! Thom is lekker bezig. Mooi de acties maken, goaltjes maken, voorzetten geven. Lekker zo doorgaan!
Dennis – was vandaag ook weer lekker fanatiek. Wilde de bal hebben en werkte weer zoals we hem kennen. Geeft nooit op en laat het team nooit in de steek.
Eldin – vandaag geen goal, wel hard gewerkt en jezelf heel nuttig gemaakt voor het team. Als spits wil je altijd scoren, maar je ziet dat je ook zonder goals een goede wedstrijd kan spelen.

Volgende week mogen wij naar Zwaagwesteinde E1. Zij doen voor ‘spek en bonen’ mee in onze competitie. De uitslagen worden niet verwerkt in de stand, toch gaan wij daar heen met dezelfde spirit en frisse moed om ook daar de drie punten vandaan te halen. Ik heb er alle vertrouwen in!

 

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia