LW Zwaluwen A1-Frisia A2: 1-2 (1-1)

LW Zwaluwen A1 - Frisia A2: 1-2 (1-1)
 
Afgelopen week fijn met elkaar getraind op de maandag en de donderdag. Op de donderdag ook even de koppen bij elkaar gestoken. Wiebren had een prachtige powerpoint opgesteld. In deze presentatie de reden van het praatje, en de opsomming van de feitelijkheden van dit prima seizoen met ook een aantal valkuilen. We willen met zijn allen werken aan een mooi slotakkoord: 12 punten uit de laatste 4 wedstrijden! Een ieder kon zijn zegje doen en deed dit dan ook. Erg belangrijke uitingen kan ik verklappen. Allemaal met als doel om meer van elkaar te leren, elkaar te begrijpen (wat coaching in en om het veld betreft) en weten wat dit met jou als speler (trainer /  leider) doet.
 
Het succes van A2 ligt verborgen in de prima samenwerking met voornamelijk A3 en B2. Wat zouden wij zonder ze moeten? Meedenken en doen ook met onze A1 is zeker van belang. Zij hebben - na een prima 1e seizoenshelft - nog enkele punten nodig om zich veilig te spelen maar kampen ook met blessures en schoolse verplichtingen.
 
Goed, vandaag dus Leeuwarder Zwaluwen A1. Prachtige blauwe shirts en doorgaans ook prima voetbal met vergelijkbare spelopvattingen. Uit winnen tegen hen is dit seizoen bijna onmogelijk mede gelet op de statistieken: zij winnen er doorgaan alles op 1 slippertje en 2 gelijke spelen na. Wij van Frisia A2 waren al kampioen geweest als ik al de knullige verliespunten bij elkaar optel. Gelukkig kan ik ook constateren dat wij uit juist de meeste punten hebben gepakt! Al met al veel ingredienten voor een mooie potje voetbal.
 
De voorbereiding verliep gezellig maar alles behalve volgens plan. We maken dit vaker mee: Spelen op kunstgras maar geen tijd en ruimte om een gedegen warming up te doen. Ik ben er geen voorstander van om dit dan op zand of gras te doen. De gewenning die de spelers krijgen met de ondergrond is niet representatief voor de komende wedstrijd. Dat de knapen van Frisia A2 kunnen voetballen daar maak ik me geen zorgen over en over de scherpte allerminst: iedereen van ons team wil dat doen wat het spelletje zo leuk maakt: scoren, tegenhouden om vervolgens te winnen!
 
De aangewezen KNVB scheidsrechter constateerde dat er 20 minuten vertraging was. Hij blies om 13.00 uur het startsignaal. Frisia was van meet af aan gevaarlijk. Er ontstonden een aantal kleine kansjes maar de keeper van Zwaluwen stond in de weg. Het was in de 10e minuut dat door de as onze Shently werd bereikt. Helaas was zijn vizier nog niet scherp genoeg en de poging tot het maken van de openingstreffer werd teniet gedaan. De eerste 20 minuten zag ik een sterk A2, een timide Zwaluwen A1 en vooral veel slordigheden wat balaanname betreft en vooral de passing was triest. Zwaluwen kwam een aantal keren voor onze goal maar onze keeper Daniel bracht keer op keer rust. Zwaluwen ging makkelijker voetballen ondanks hun personele invulling met veel B1-junioren in de gelederen. Deze knapen deden het goed. De wil om de bal te veroveren groeide met de minuut en - niet leuk om te vermelden - wij lieten ons het kaas van het brood eten in die fase. Zo ook in de 25e minuut. De aanvaller van Zwaluwen werd weggestuurd aan de linker kant van het veld. Op snelheid haalde hij de achterlijn en er volgde een prima voorzet. Deze werd door onze verdedigers gemist en keurig ingekopt. De 1-0 achterstand was een feit! Dit scenario hebben we wel eens vaker meegemaakt maar stond niet op onze planning vandaag. Wel pakten we het daarna goed op. In de de komende minuten veel strijd. Het middenveld onder leiding van Kees wist de bal een goed in te spelen op Shently op de rand zestien. Hij zette zijn tegenstander weg en worstelde zich door de verdediging heen. De uitlopende keeper zag de laag ingetikte bal van Shently langs zich heen gaan en het doel in rollen: 1-1. Dit was gezien de verhoudingen zeker terecht echter er moesten zaken beter. Dit werd tijdens de rust met elkaar besproken.
 
Karen en Ruben werd rust gegund in de aanloop van hun 2e wedstrijd deze dag bij Frisia A1. Samen met onze Jordi - zijn rol werd prima ingevuld door gelegenheids back Ruben - en ook Ousman van Frisia A3 helpen zij Frisia A1 mee. Tijdens de thee werd doorgesproken wat er beter moest. Posities zouden beter worden bezet, we zouden slimmer kiezen waar er gevoetbald zou gaan worden, de scherpte wat passen en trappen betreft zou worden verbeterd. Een aantal van onze jongens haalden niet hun gebruikelijke niveau. Gelukkig het meerendeel wel! Toch had deze wedstrijd iets extra's nodig want ander zou deze wedstrijd blijven bij een teleurstellend gelijk spel.
 
De 2e helft ving aan. Tja, het zelfde beeld kwam voorbij maar wel een gretiger Zwaluwen. Gelukkig hebben wij Daniel want die houdt ons tot 2 x toe uitstekend in de wedstrijd. Wat een geluk dat hij voor ons beschikbaar is. Na 10 minuten tijd volgde er een dubbele wissel: we moesten het team sterker gaan maken en onze bank (met nog Just en Nino) is altijd tot deze taak in staat. Gelukkig kregen we voetballend veel meer grip op de bal. Er ontstond een beetje gemor aan de kant van Zwaluwen en dit stemde mij tot tevredenheid. Immers, als zij met elkaar bezig zijn dan is er simpelweg minder aandacht voor de bal. Johan Cruijff zou het zomaar kunnen hebben gezegd...
Al de wissels bleven erbij in de dugout. Dit geeft ook maar weer eens aan dat ons teamgevoel goed is. Maar waar konden wij nog het verschil maken? Met onze Daan in de spits en Roberto aan de linkerkant. Dit moest beter gaven zijn aan dus zij draaiden die rollen om. Om nog een lang verhaal kort te maken, ik heb ons zeker in betere doen gezien. Toch kwam dat bevrijdende moment: Roberto werd ingespeeld en eenmaal op snelheid behoudt hij het overzicht. De veel te ver uit zijn doel staande keeper ziet hoe Roberto tot een afstandschot komt. De bal leek erg lang onderweg maar eenmaal in snelheid geminderd, prachtig in de touwen! De 1-2 was hierbij aangetekend. Wat volgde waren een 10-tal spannende minuten waarin wij verder hadden kunnen uitlopen. De keepers deden hun werk en kregen beide een pluim (die van ons net iets groter natuurlijk!). De goed leidende scheidsrechter had geen kind aan deze wedstrijd. Het eindsignaal kwam voor velen als een verlossing en ik vierde deze overwinning groots. Het leek een gelijkspel te gaan worden maar dan is het dubbel zo fijn dat we de punten meenemen naar huis! 
 
Volgende week Blauw Wit A2 thuis. Maandag napraten want het niveau moet weer verder omhoog omdat ik weet dat wij dit kunnen. Gefeliciteerd iedereen want de eerste missie is geslaagd. Nog 3 missies te gaan!
 
Henk  
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia