Frisia C1 - Oranje Nassau Almelo C1 (2-1) 2-1

Zaterdag 2 april 2016
Competitie: Frisia C1 - Oranje Nassau Almelo C1 (2-1) 2-1


Frisia C1 heeft in de subtopper wedstrijd drie punten overgehouden aan het duel in de 2e divisie D tegen Oranje Nassau Almelo C1. De Frisianen wonnen  in eigen huis met 2-1 van de Almeloërs en staat nu in punten op 2 punten  van Oranje Nassau. Het was de nummer 4 ON tegen de nummer 5 Frisia. Oranje Nassau kreeg verleden week nog in eigen huis met 1-5 klop van het Hengelose ATC'65.De Almeloërs hadden voor het verlies met ATC'65 er een reeks van 8 gewonnen wedstrijden op zitten en moesten nu in 2 weken 2 keer verlies incasseren.

 

In de eerste helft waren de statistieken de thuisploeg een stuk gunstiger gezind, maar moest al in de 1e minuut de 1-0 incasseren na een stormloop van de Almeloërs. De treffer was blijkbaar niet de aanzet om de score uit te breiden, want de Frisianen gingen van zich afbijten en kwamen beter in het spel. Jens zag zijn schot door de Oranje Nassau keeper gered worden, waarna in de 18e minuut Oranje Nassau had kunnen uitlopen als keeper Rimar niet tot 3 keer toe een redding weet te verrichten. De nodige kansen hierna benutte Jan Karel na 20 minuten spelen de 1-1.  Zo waren voor Frisia hierna kansen voor Jens die weer de keeper een goede redding zag maken. Na 25 minuten was dicht tegen een doelpunt zitten, beloond met de 2-1 door goed afjagen van de Frisianen waarna Oranje Nassau in eigen doel scoorde.

 

 

Na rust had Frisia moeten uitlopen, maar de vele kansen werden om zeep geholpen. Het gunde Oranje Nassau om in de wedstrijd terug te komen maar die waren zichtbaar aangeslagen en konden het spel niet meer maken. Binnen 10 minuten hadden kansen van Jan Karel, Jens en Robert de 3-1 moeten zijn maar we verzaakten. Pas na 46 minuten spelen in de tweede helft probeerde ON iets terug te doen maar gingen slordig met de genomen corner om. Oranje Nassau werd onder druk gezet en een kopbal van Klaas ging net over. In de 51e minuut leverde Vincent onbedoeld de bal in de voeten van de ON spits maar doelman Rimar moest ingrijpen en hield de ON spits van scoren af. Met wat meer precisie hadden we het duel met een grotere uitslag kunnen beslissen. De laatste minuten waren nog even spannend, maar de gelijkmaker van ON bleef uit omdat het niet bij machte was om te scoren.
Een mooie overwinning waarmee positie 4 genaderd wordt op 2 punten. Op naar aanstaande zaterdag  waar we de nummer 3 ATC’65 C1 uit Hengelo treffen in Hengelo.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia