Frisia A2-SC Franeker A1: 4-1 (1-0)

Wedstrijdverslag Frisia A2-SC Franeker A1: 4-1 (1-0)
 
Vandaag stond ons een echte topper te wachten in de vorm van SC Franeker A1. Raar maar waar, maar sinds hun eerste verlies (2-4 red.) tegen ons was deze kampioenskandidaat (ongeslagen winnaar van de eerste periodes) niet meer in goede doen. Er werden nog wel wat puntjes gesprokkeld, waardoor ze samen met ons nu de gedeelde 4e plaats bezetten. Voor ons was het erop of eronder. Over Franeker heen stevig de 4de plaats innemen en bij verlies van GAVC A1 vandaag zou zelfs 3e  plaats worden ingenomen. Daarnaast bij winst zelfs aanhaken in de derde periode en met een gunstig programma voor de boeg zou dit zo maar kunnen leiden tot een verlengstuk van dit seizoen maar, zoals gezegd, dan moest er wel gewonnen worden. 
 
Zoals gebruikelijk moesten Henk en Wiebren weer improviseren. Een huishoudelijke taak, een lekke band, verslapen en het regelen van reserve shirts werden weer in een handomdraai in goede banen geleid. In de bespreking werd dit nog even fijntjes aangehaald en werd er even stil gestaan bij de retro reserve shirts. In deze shirts hadden zowel Henk als Wiebren nog nooit verloren. Een hele prestatie volgens de groep. Gelukkig had de groep door dat we hier ook nog nooit in hadden gespeeld en of dit ervoor had gezorgd dat de groep zeer ontspannen de wedstrijd in ging, het zou zo maar kunnen. 
Feit is dat Frisia A2 zeer aantrekkelijk voetbal speelt. Henk en Wiebren stonden wederom te genieten en een doelpunt kon niet uitblijven. Achterin liet Daniël zien dat hij het keepen nog steeds onder de knie heeft. Stanley, Willem, Jeroen en Jordi stonden weer als vanouds te verdedigingen. Resoluut ingrijpend en altijd vooruit denkend. Vanuit het middenveld met Karen, Ruben en Léon zat de schwung er behoorlijk in. De tegenstander wist niet waar ze moesten lopen door het constant van positie wisselen waardoor de ene mooie aanval naar de andere werd ingeleid. Voorin had de tegenstander respect voor onze "StarWars" aanval: Roberto, Shently en Ousman lieten keer op keer hun directe tegenstander achter zich. Dat het tot de 40e minuut duurde voordat wij op 1-0 kwamen was later dan verwacht. Karen slalomde weer eens als vanouds langs een  aantal tegenstanders. De bal die hij inbracht in het 5 meter gebied werd door een verdediger als een volleerd driebander in eigen doel gewerkt: de 1-0 was een milde afspiegeling van de krachtsverhouding over de eerste helft gemeten. 
 
In de rust waren onze jongens kritisch, en dit deels terecht. Er werd slordig omgegaan met de vele kansen. Dit ook door goed keeperswerk van de Franeker doelman, dat mag zeker zo worden gezegd. Er werd zeer aantrekkelijk gespeeld, Franeker A1 kreeg amper een kans en er werd voortdurend druk gezet tijdens hun opbouw. Vooral doorgaan was het motto en trakteer de rijkelijke aanwezige toeschouwers op een paar extra doelpunten!
 
Jasper en Kees vielen in voor Stanley (in de bus naar de achterhoek) en Ousman. Onze Kees nam de aanvoerdersband over, was voor de wedstrijd nog bezig geweest met de verlate zomertijd, eenmaal ingevallen liet hij zijn kwaliteiten als snel zien. Met een prachtige actie buiten om, gevolgd door een afgemeten (met links) voorzet bracht hij Roberto in stelling die op zijn beurt gelijk de 2-0 aantekende. 1 van de toezegging om niet gewisseld te worden werd hiermee door Roberto ingelost. Grote klasse! Franeker stond er bij en keek er naar, want meteen vanaf de aftrap haalde onze "Sixteen Shently" feilloos de trekker over voor de 3-0. De 2e toezegging werd hierbij ingelost. Ook voor Shently gold: dikke vette prima! De wedstrijd leek hiermee gespeeld omdat wij hebben geleerd om te gaan met iedere stand dus ook de 3-0 voorsprong. Daniël keek al uit naar zijn clean sheet met 3 vangballen, 2 x slag en 1 wijd. Het lot besliste anders: 3-1. Gek genoeg begon dit redden van de "Franekers Eer" tijdens onze eigen opbouw. Er moest een duel gewonnen worden maar deze werd niet of nauwelijks aangegaan. Gelukkig werden onze jongens er niet zenuwachtig van en zij deden dat waar ze goed waren: de baas blijven in eigen huis! Als Franeker ook nog maar dacht terug in de wedstrijd te komen dan was dit maar van korte duur. Karen snelde weer eens voorbij zijn tegenstander de zestien binnen. De tegenstander kon weinig anders meer doen dan aan de noodrem trekken: penalty! Voor het nemen van de penal bestaan ook afspraken: terwijl de voorgaande 2 penalties toch echt werden benut door Stanley (zit nu in de bus) en Marco, de penalty-bokaal winnaar van Marrum en omstreken. Onze Roberto weet - als Coolste penalty-killer van het team - wel raad met dit klusje en tekende beheerst de 4-1 aan.
 
Een prachtige stand welke uiteindelijk ook de eindstand werd. Dat we als groep in staat zijn tot leuk voetbal wisten we al, maar dat de groep het sinaal heeft opgepikt dat we tot nog meer in staat, dat is dubbel mooi! Zonder morren werd er door een aantal van de groep nog aangesloten bij de A1 en gingen er spelers mee met Frisia 2 en Frisia 3. Het inmiddels ingeburgerde "Kannetje" werd na 16:30 genutigd want die was wederom dik verdiend. Door Wiebren zijn huishoudelijke- en huwelijkse verplichtingen had Henk 1 glaasje extra die dag, waarvoor dank!). De samenhorigheid blijkt dus groot in de groep wat nog wel eens kan leiden tot iets moois … een 3e periode wellicht. De groep is er in ieder geval mee bezig, verdiend dit ook, dus wie weet. Volgende week wederom een kraker, het altijd lastige Leeuwarder Zwaluwen A1 op sportpark Nylân. 
 
De leider

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia