GRC Groningen 2 - Frisia 2 (2-0) 3-1

Zondag 3 april 2016

Competitie: GRC Groningen 2 - Frisia 2 (2-0) 3-1

In een eenzijdige eerste helft  heeft GRC Groningen eenvoudig afgerekend met de nummer 3  Frisia. De Groningers hadden de eerste helft meer het besef dat het moest winnen en zag het duel winnend afgesloten worden in 3-1.

De Frisianen maakten het de Groningers in de eerste helft totaal niet lastig en verloren veel duels.  Dankzij twee kopdoelpunten stond het in de rust 2-0 voor.

GRC Groningen sloeg pas laat in de eerste helft toe en moesten de Frisianen alle zeilen bijzetten om niet met een grotere achterstand de rust in te gaan.

In de rust was het duidelijk dat er uit een ander vaatje moest worden getapt.

Na de rust wilden de Frisianen meteen op jacht naar de aansluitingstreffer en de 2-1 forceren.

Al na  57 minuten trof GRC doel waar twee Frisianen te makkelijk van de bal worden  afgezet en liep GRC uit naar 3-0.

Wissels: Danny voor Jeffrey, Robbert voor Willem moest nieuwe spirit in de ploeg brengen.  Tien minuten na de 3-0 kwam Frisia via een penalty (handsbal)  genomen door Milan op 3-1.

Het geloof was terug en de Frisianen gingen meer strijd en combinatiespel leveren.

GRC Groningen mocht het zichzelf kwalijk nemen dat het bij een royale 3-1 voorsprong niet doordrukte,maar liet zich terug dringen.  Leon Postma was er inmiddels ingekomen voor Fouad.

Frisia kwam niet door de stugge verdediging van GRC en heeft te laat het besef gehad dat het van begin af aan strijd moest leveren.

Het spelbeeld was dat Frisia in het offensief jaagde op de 3-2, maar omdat de afronding te wensen over liet bleef de stand 3-1.

Waar we juist de laatste competitie wedstrijd als team goed combinatiespel en inzet hebben getoond was het vandaag vooral de eerste helft afwezig, matjes. Volgende week de kop er op en thuis tegen Alcides en voor de 3 punten gaan om zo aansluiting bij de eerste 4 teams te houden.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia