L.A.C. Frisia 1883 C2- SC Bolsward C1

 02-04-2016

Voor de mannen van Frisia C2 stond vandaag een zogenaamde ‘’zespuntenwedstrijd’’ op het programma. Na een reeks van mindere resultaten moest er vandaag gewonnen worden om weer naar boven te kunnen gaan kijken en niet in een diep puntloos dal terecht te komen. Bolsward stond voor aanvang van de wedstrijd 1 punt boven de Frisianen, die aantraden met een waar vreemdelingenlegioen vanwege het hoge aantal blessures binnen de selectie. We kregen versterking uit verschillende teams, te weten C1, C4 en D2. Tijdens de wedstrijdbespreking werd de heren duidelijk gemaakt dat we vandaag maar 1 doel hadden: 3 punten pakken. Dit moest gaan gebeuren door keihard voor elkaar te werken en een stukje acceptatie naar elkaar toe.

Toen de goed leidende scheidsrechter Henk Andy het beginsignaal gaf, was meteen te zien dat de Frisianen er zin in hadden vandaag tijdens deze aangename dag in april op de Magere Weide. Duels werden hard maar fair aangegaan van beide kanten en het spel golfde op en neer, wat leidde tot een paar goede kansen voor C2, helaas werd hier niet zorgvuldig genoeg mee omgesprongen. Bolsward was op zijn beurt ook gevaarlijk met een snelle en listige linksbuiten, die een paar dreigende acties voorin had. Overigens werd deze linksbuiten daarna heel sterk uit de wedstrijd werd gespeeld door aanvoerder Remco Huizing en na een paar dreigende acties in het begin is deze eigenlijk niet meer gevaarlijk geworden.

Hoe scherp het eigenlijk de hele beginfase was, zo zwak was er 1 moment in de defensie van Frisia waarbij onoplettendheid en nonchalance keihard werd afgestraft. Simpel balverlies in de opbouw leidde tot balbezit van Bolsward op onze zestien, leidend tot een knullig doelpunt. Hierna rechtte Frisia echter de rug en werd er beter gebruik gemaakt van de vele ruimtes die Bolsward achter de verdediging liet vallen. Dit resulteerde in een doelpunt van de majestueus spelende Tigo de Jong, die met een sterke rush over 40 meter na goed doorzetten van Remco Huizing de verdiende gelijkmaker namens de Lacskun op het fictieve scorebord zette. Even later toonde diezelfde Tigo weer eens aan dat hij er alles aan ging doen om dit zijn middag te laten worden door zijn tweede doelpunt van de dag te maken na een zeer goede actie en dito pass van Sven Mollema. Frisia denderde door en Bolsward kon niet onder de druk uitvoetballen wat resulteerde in een goal van Raphael Yntema die een actie van Almer Ament bekroonde met een doelpunt. Frisia bleef druk zetten maar kon voor de rust geen doelpunt meer maken, maar ook Bolsward kwam niet meer gevaarlijk in het spel voor, hetgeen leidde tot een ruststand van 3-1.

In de rust werd heel duidelijk aangegeven dat er geen moment van verslapping meer plaats mocht vinden nu het zo goed ging, na zo’n leuke en goede eerste helft zou het een zure ontwikkeling zijn als dit niet zou resulteren in punten. De heren spelers gaven aan er nog genoeg zin in te hebben en dat het wel goed zou komen vandaag met de punten. Het was duidelijk te zien dat ze dit meenden want van verlies aan scherpte was in het begin van de tweede helft geen sprake. Al snel nam Frisia een ruimere voorsprong door een doelpunt goudhaantje Almer Ament, die een pass van Raphael Yntema aannam en vakkundig tegen de touwen schoot.

Niet lang na de 4-1 begon Frisia het toch enigszins te laten lopen en nam Bolsward weer een beetje het initiatief over wat leidde tot een goal van Bolsward, in een scrimmage in het vijfmetergebied wisten zij uiteindelijk de bal binnen te knallen. Dit alles vond plaats binnen een paar minuten na rust, en er werd door de begeleiding van Frisia besloten om te wisselen, Jan-Karel Schuil verving Tristen Kuilman. Met een beetje kunst en vliegwerk besloot Ayoub Chahbari om ook nog even een duit in het zakje te doen, want door zijn eigen toedoen kon hij de bal in een leeg doel schuiven, waar de keeper en de verdedigers waren, dat mag Joost weten, maar dit veranderde niks aan het feit dat de voorsprong van de Frisianen weer gegroeid was naar 3. Vanaf de 5-2 van Ayoub was het eigenlijk een gespeelde wedstrijd en was het volledig eenrichtingsverkeer. De laatste 20 minuten was Frisia volledig de baas en werden er nog twee wissels ingebracht. Nizar Tavares Baptista (heerlijke voetbalnaam zeg) verving de solide, ijzersterke en brutaal spelende D2 speler Sofian Bejaoui, die zich manifesteerde als een ware rots in de branding in de defensie en Riad Bourakba verving Hidde Sirag, die de laatste weken vaker mee heeft gedaan en zich momenteel aan het ontpoppen is tot een ware publiekslieveling met zijn tomeloze inzet, werklust en passie voor het spelletje.

Zoals al gezegd was het een gespeelde wedstrijd, maar dit weerhield Frisia er niet van om nog 4 goals erbij te maken. Sven Mollema haalde nog maar eens de trekker over namens de Frisianen en niet lang hierna was het wederom Tigo de Jong die met een harde pegel die via de onderkant van de lat binnen knalde zijn hattrick volbracht. Het slotakkoord in deze wedstrijd was voor Jan-Karel Schuil die een slim passje van Raphael Yntema verzilverde en hiermee tekende voor de 9-2 einduitslag.

Voor C2 is dit een lekkere opsteker, maar trainer Ditmer de Jong maande tot kalmte: ‘’We mogen best even 2 dagen genieten van deze heerlijke driepunter maar komende week moet er weer hard getraind worden in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen GAVC C1 volgende week. Ook hier zullen we goed voor de dag moeten komen willen we de 3 punten meenemen’’

 

Klasse mannen!

Jort Kuiphof

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia