ACV E1 - Frisia E1 1-3 (1-3)

Frisia E1 boekt knappe overwinning in Assen

Weer lekker vroeg op de zaterdagmorgen. (7.45 uur aanwezig) Helaas zonder de geblesseerde Dennis,  dus vandaag 8 spelers mee. De hele weg mooi zonnig weer, in Assen was het opeens zwaarbewolkt en donker, zou het een voorbode zijn?

Om half 10 trapten we af op een hobbelig veld. Thuis wonnen we voor de winterstop met 2-0 in een leuke wedstrijd tegen ACV, dus de thuisploeg had vandaag wat recht te zetten. Het werd een vrij stevig of mannelijk (hoe u wilt) duel. Duels werden aan beide kanten niet vermeden. ACV wilde graag met veel druk naar voren spelen, dit betekende echter ook dat er veel ruimte achter de verdediging lag. Na 5 minuten versnelde Boyd aan de zijkant langs zijn man, vanaf de achterlijn wist hij de bal voor te krijgen op de doorgelopen Basten en die kon de 0-1 binnentikken. Mooi teamwork van de Frisianen. Amper van de schrik bekomen kreeg de thuisploeg de volgende domper te verwerken. Een vrije trap van Tycho werd door de keeper uit het doel gebokst, belandde vervolgens voor de voeten van Hylke en die tikte de bal (met rechts!) binnen. 0-2. Frisia E1 zat op rozen. ACV drong wel aan, maar was voorin te onzuiver om echt gevaarlijk te worden en dus kon Frisia vanuit een mooie counter de score uitbouwen. Een goede pass van Basten kwam terecht bij Eldin. Eldin kwam 1 op 1 met de keeper, bleef kalm en omspeelde de keeper en tikte vervolgens keurig met links in het lege doel. 0-3 en amper een kwartier op de klok. Een luxepositie. De thuisploeg kwam wat meer en drukte de Frisianen achteruit. Niet lang voor rust kwam de bal op een meter of 15 van John terecht bij een speler van ACV, hij draaide naar binnen en scoorde met een mooi bekeken schot zo in de verre hoek over John heen. 1-3. Tevens ruststand.

In de rust complimenten voor de goals en het geduldige spel. Wel een waarschuwing dat ACV na rust zeker gaat proberen om tot goals te komen en daarmee ook meer risico gaat nemen. Thom en Eldin moest voorin scherp blijven staan voor de kansen die ongetwijfeld gingen komen.

Een hardere tweede helft. Niet heel veel kansen, wel veel duels. ACV ging inderdaad meer aanvallen en probeerde het de Frisianen lastig te maken. Frisia E1 verdedigde vandaag als echte kerels en Durk, Tycho, Boyd en Hylke deden afwisselend hun taken uitstekend achterin. De thuisploeg was te onzorgvuldig om tot echt goede kansen te komen en het lukte ze vandaag niet om de verdediging van Frisia open te splijten. Ook de Frisianen waren na rust niet heel gevaarlijk meer. Via de lange bal en de counter werd nog geprobeerd de score te vergroten, maar ook Frisia kwam niet echt meer in de buurt van de goal van de tegenstander. De tijd tikte langzaam weg en ook bij ACV kwam het besef dat het vandaag gewoon niet lukte. De Frisianen bleven rustig en speelden de wedstrijd rustig uit. Na rust werd er niet meer gescoord en dus was de eindstand een mooie 1-3.

Allereerst een groot compliment voor de rust die er vandaag in de ploeg was. We scoorden op mooie momenten waardoor we in de wedstrijd konden groeien. Met de vroege voorsprong deelden we een tikkie uit die ACV niet meer te boven kon komen en dat is onze verdienste. Na rust hebben we gedaan wat we moesten doen en de overwinning veilig gespeeld. Op een hobbelig veld hebben we laten zien dat ook op deze ondergrond dit Frisia E1 gewoon een lastig te bespelen ploeg is. Goed gedaan jongens!

Volgende week wacht de Friese derby tegen ONS BOSO Sneek E1. De Snekers wonnen vandaag knap van Be Quick 1887 E1 en dus zijn we gewaarschuwd. Lekker voetballen dan heb ik er weer alle vertrouwen in!

 

De coach

1. Groepsfoto

boven vlnr: Sijmen, Boyd, Basten, Hylke, Durk, Anko onder vlnr: Eldin, Tycho, John, Thom   Dennis ontbreekt op de foto

Onderschrift foto 2: Omdat je het verhaal altijd van twee kanten moet bekijken.... 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia