Harlingen F2 - Frisia F13

Het was een vroegertje vandaag. De jongens van F13 moesten om 9 uur al aantreden in Harlingen tegen Harlingen F2. Iedereen was mooi op tijd. Alleen Mahdi was spoorloos; later bleek dat de auto niet startte. We hopen dat je er volgende week weer bij bent Mahdi! Rowan had zich deze week al keurig afgemeld en was er zodoende ook niet bij. Hopelijk ben jij er volgende week ook weer bij Rowan!

Het was prachtig voetbalweer en dat kon je ook merken aan de jongens, ze hadden er zin in. De spelers voor vandaag waren Jurre, Chris van der Zee, Chris Faber (1e helft op goal), Jurre, Houari, Luke, Jonathan (2e helft op goal), Rafael en Jasper.

Na wat afwerken op goal en tikkertje om warm te worden kwam de scheidsrechter vragen wie de aanvoerder was. Dit hadden we eigenlijk nog nooit besproken en daarop hebben we Chris Faber even snel tot aanvoerder gemaakt. Hij won de toss en koos ervoor om af te trappen.  

We begonnen goed en na een prachtige actie van Luke langs de zijlijn gaf hij de bal prima voor. Chris van der Zee stond precies op de goede plek en knalde de bal mooi achter de keeper van Harlingen: 0-1. Al snel bleek echter dat Harlingen een goede ploeg had en ook deze keer kon je merken dat de meeste van 'onze' jongens voor het eerste seizoen voetballen in wedstrijdverband, in tegenstelling tot Harlingen, waar een aantal iets grotere jongens zaten. Na een paar goede reddingen van Chris Faber kwam dan toch de verdiende gelijkmaker van Harlingen en meteen daarna ook de 2-1. Dat was meteen de ruststand.

In overleg werd er maar 5 minuten gepauzeerd, zodoende kon Jasper ook de hele 2e helft meevoetballen, goed zo Jasper! Met Jonathan op de goal ging het over en weer, maar door niet goed meeverdedigen stonden er ineens 3 man voor de goal van Jonathan: 3-1.

Een afstraffing hing in de lucht, maar toegegeven moet worden dat de jongens de kop niet lieten hangen. Er werd goed gestreden en een fantastisch doelpunt van (weer) Chris van der Zee (schot via de kruising in het doel) bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Met nog een paar minuten te spelen was het alles of niets voor de Frisianen. Helaas wilde de bal er maar niet in en ging ie er een minuut voor tijd helaas aan de andere kant wel in. De 5-2 in de laatste seconde was voor de statistieken. Al met al toch een dikke overwinning voor Harlingen, al was 5-2 wel wat geflatteerd.

Volgende week zaterdag om 9 uur thuis tegen Warga, dan gaan we weer voor de 3 punten!

Marcel/ Willem

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia