Kampioenschap van Leeuwarden 2016 C1

C1-junioren

L.A.C."Frisia 1883" C1 kampioen van Leeuwarden

De Frisianen van de C1 junioren sluiten het seizoen 2015-2016 fantastisch af met de titel kampioen van Leeuwarden.

In een een sterkte finale tegen competitiegenoot Blauw wit'34 C1 werd met 1-0 afgerekend. Een terechte overwinning al moesten er twee speeldagen voor nodig zijn.

De strijd bij de C junioren ging op de maandagen 23 en 30 mei over 2 poules met poule A: Frisia C1, Cambuur C1, GAVC C1, FVC C1 en met poule B Blauw wit'34 C1, SC Leovardia C1, Lwd Zwaluwen C1, SC Stiens C1.

De Frisianen versloegen GAVC C1  en FVC C1 met respectievelijk 6-0 en 4-1 en speelden tegen de profs van Cambuur C1 0-0 gelijk.

Uit 3 wedstrijd 7 punten en een doelsaldo van 10 voor en 0 tegen mag dat een klasse prestatie genoemd worden.

Resultaat een keurige 1e plaats in de poule op grond van een beter doelsaldo dan Cambuur. In Poule B wist Blauw wit'34 C1 beslag te leggen op de eerste plaats en eindigde Lwd Zwaluwen C1 op een tweede plaats.

Met Frisia C1 - Lwd Zwaluwen C1 en Cambuur C1 - Blauw wit' 34 C1 waren de finales op maandag 30 mei een heus wedstrijdaffiche voor het Leeuwarder publiek.

De wedstrijd tegen Lwd Zwaluwen C1 ging niet van een leien dakje ook omdat de Swealtjes een goed collectief bezitten die niet van plan waren de 2e divisionist een cadeau te geven. Er moest tot het tandvlees aan de bak en kwamen de Frisianen na onoplettendheid en slecht ingrijpen op een 0-1 achterstand.
Het was een waarschuwing waarna de Frisianen plotsklaps wakker werden geschud en het heft in handen namen. Het was wachten op de aansluitingstreffer en die kwam kort voor rust toen Jim uit een corner fantastisch raak kopte bij de eerste paal;  1-1.

De tweede helft kwamen de Frisianen maar niet door de gesloten defensie van Zwaluwen en stevende de stand naar een 1-1 gelijkspel waardoor er penaltyreeks moesten worden geschoten.

De Frisianen namen de penalty's koelbloediger en wonnen de penaltyreeks en plaatsen zich daarmee in de finale tegen Blauw wit'34 C1 die Cambuur in een penaltyreeks uitschakelde.

Reikhalzend werd naar de finale uitgekeken naar de strijd tussen 2e divisie competitie genoten Frisia C1 en Blauw wit'34 C1.

Blauw wit had de poulefase doorlopen door 7 punten te pakken en af te sluiten met een doelsaldo van 5 voor en 0 tegen . Het had in de halve finale met penalty's afgerekend met Cambuur  C1 en de Frisianen had Lwd Zwaluwen opzij gezet met penalty's.

Blauw wit'34 kreeg van de Frisianen niet de kans om even rustig te wennen aan de finale.

In de achtste minuut een sublieme combinatie over rechts waar de voorzet van Klaas geniaal door Stefan uiterst vakkundig werd afgerond: 1-0. 

Blauw wit'34 probeerde kalm te blijven maar kwam maar niet in de wedstrijd.

Frisia bleef offensief de lakens uitdelen en had even later in de 11e minuut de 2-0 kunnen maken maar verzuimde de trekker over te halen.

Na rust bleef Frisia het spel dicteren, waarbij de Blauw wit maar moeilijk een tegen offensief kon instellen. Het leek niet bij machte en had het geluk dat het arbitraal trio het duel vanwege onweer moest staken.

Het restant van de finale van het kampioenschap van Leeuwarden zou  in overleg op donderdag 2 juni worden uitgespeeld.

De resterende 11 minuut en 50 seconden werden afgetrapt, maar echt veel wijzigde het niet. De Frisianen hadden  meteen in de eerste minuut de 2-0 kunnen maken maar verzuimde.  Blauw wit was niet bij machte waarna het eindsignaal klonk en de Frisianen voor de derde keer op rij zich kampioen van Leeuwarden mag noemen.

Een keurige prestatie van de Frisianen na een geslaagd seizoen in de competitie waar het vijfde wist te worden in de 2e divisie.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia