Frisia comb 2/3 op het COTK 2016


Frisia comb 2/3 op het COTK 2016

Een domper voor de Frisianen mag je het niet noemen. Met opgeheven hoofd hebben de Frisianen zich kranig geweerd. In de voorronde van het COTK op zaterdag 13 augustus kwam de ploeg uit Leeuwarden Noord bij FVC niet verder dan een 2-0 verliespartij tegen FVC 2/3 en zorgde Kevin en Foud met twee kopballen voor een 2-3 overwinning op SSS'68 uit Marsum.

Met dit resultaat behaalden de Frisianen een mooie tweede plaats en gingen hiermee door naar de finaleronde op woensdag 17 augustus op het sportcomplex van Lwd Zwaluwen.

De verwachtingen van Frisia voor het COTK op woensdag 17 augustus waren allerminst hooggespannen nu de Frisianen in de finale van het COTK stonden. Geen graantje spanning, maar een relaxte sfeer. De huid zo duur mogelijk verkopen en je visitekaartje afgeven.

De tegenstander in de finalepoule beleefden een moeizaam treffen en moesten alle zeilen bijstellen om de 3 punten of een gelijkspel eruit te slepen. De mix van 2 en 3 starten de eerste wedstrijd nog wel ongeconcentreerd en slap. Na 2 fouten, zeg maar gerust weggevers staan we na 17 minuten met 0-2 achter. Het tweede deel van de wedstrijd toonden de Frisianen strijd en oefende een flinke dosis druk uit op Nicator dat de tegenstander was. De 1-2 viel na 24 minuten spelen die door Marvin verzilverd werd en zijn fout daarvoor goed had gemaakt. De winst ging naar Nicator. Er had achteraf meer in kunnen zitten.

In het tweede duel liep het niet zo soepel voor Leeuwarder Zwaluwen als ze gedacht en gehoopt hadden, maar heeft toch aan de wedstrijd drie punten overgehouden. Op hun eigen sportcomplex werd Frisia met 1-0 geklopt, al mochten de gasten lang hopen op een beter resultaat. De bevrijdende winnende treffer, viel pas in de 28e minuut. De Frisianen beten behoorlijk van zich af en het duurde even voordat Lwd Zwaluwen greep op het duel kreeg. Dat lukte alleen door een tomeloze inzet en werd helaas niet beloond met een gelijkspel. Het zou ook niet verdiend zijn geweest maar een stunt had er in kunnen zitten.

De laatste finale wedstrijd was tegen SC Leovardia. Frisia en SC Leovardia hebben in hun derde finale poule wedstrijd van het COTK met 0-0 gelijkgespeeld. Leovardia kwam stroef uit de startblokken, waar Frisia zich in elk duel beet. Leovardia liet te weinig zien, maar kreeg wel een paar goede kansen. De kansen die er kwamen werden om zeep geholpen. Na rust beet Frisia van zich af en kreeg zowaar ook kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Het spel golfde op en neer, met in de slotfase veel hectiek. Een winnende treffer bleef echter uit. Friesland won uiteindelijk het COTK toernooi door Leeuwarder Zwaluwen te verslaan!.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia