Frisia 2 op dreef in DronrijpZondag 21 augustus 2016

Frisia heeft zijn eerste bekerwedstrijd in de nog prille voorbereiding gewonnen. De ploeg uit Leeuwarden Noordwest boekte een simpele 1-5 zege bij Dronrijp en staat op de ranglijst nummer 1 met een beter doelsaldo. Franeker 2 won van St. Anna 2 met 3-1.
Frisia begon slap aan het duel en legde Dronrijp geen strobreed in de weg, zodat de Frisianen al na 3 minuten spelen met 1-0 achter stonden. Hierna wisten de Frisianen dat de mouwen opgestroopt moesten worden.

Er stapelde dan ook kans op kans op. 2 minuten na de 1-0 achterstand wist Sander met een goede kopbal de gelijkmaker aan te tekenen; 1-1. Het was Abu die een verre ingooi door Fouad zag worden doorgekopt waarna Bouma onberispelijk inkopte. Fouad was hierna nogal ongelukkig in de afronding, maar werkte gedreven aan de bal.

Pas na 19 minuten spelen tekende Abu met een bekeken hard afstandsschot voor de 1-2. De 1-3 kwam uit een goed genomen corner van Marvin die Sander ziet scoren. De Frisianen waren de eerste helft slordig en speelden te snel de lange bal. Ondanks dat een simpele 1-3 voorsprong in de rust. De Frisianen kwamen scherp uit de kleedkamer en speelde de zeer gedreven na rust.

Frisia wist de score snel uit te breiden naar 1-4. Al na 4 minuten spelen in de tweede helft lag de bal achter de Dronrijp keeper. Fouad weet geholpen door de keeper te scoren. Dronrijp kwamen niet meer aan te pas, waarna het wachten was dat de Frisianen de score opvoerden. Sander maakte na fraai combinatiespel zijn derde bekertreffer aantekenen, na prima aangeven van Abu; 1-5.

De stijgende lijn zie je zich voorzetten. Blij dat de ploeg het zo snel oppakt. Met elkaar ervoor gaan en de bal op een hoger tempo rond laten gaan. De eerste 20 minuten van de wedstrijd was nog zoekend maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het spelpeil steeds beter vooruit. We hebben niet veel weggegeven.

Na de wedstrijd complimenten voor de spelers voor het zeer goede veldspel, dat we vooral in de tweede helft hebben getoond. Blijf zo doorgaan dan kunnen we wat betekenen in de competitie.

Beker: Dronrijp 2 - Frisia 2 (1-3) 1-5

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia