Wedstrijdverslag Franeker JO15-1 - Frisia JO15-1Zaterdag 27 augustus 2016

Frisia JO15-1 is in het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. De nummer 5 van verleden jaar uit de 2e Divisie D liet in de ouverture van de beker Franeker JO15-1 volslagen kansloos: 0-7. Franeker, dat vorig seizoen goed presteerde in de hoofdklasse, had de laatste beker treffen in de afgelopen jaren van de Frisianen verloren.

De volgende nederlaag diende zich al snel aan. Leon opende in de zevende minuut al de score met een schitterende schuiver na prima combinatiespel vooraf van Milan en Destin; 0-1. De lat was daarvoor al geraakt door Destin. Het offensief en veldoverwicht waren volledig in het voordeel van de Leeuwarders. Het was wachten op de 0-2, maar deze moet nog even op zich laten wachten.

Het was de twintigste minuut dat er vakkundig afgemaakt werd waarvoor vele kansen om zeep waren geholpen. Jan Karel met drie treffers, Milan, Destin en Quinten zorgden voor de zevenklapper. Doelpunten die één voor één een compliment mogen krijgen. Na de 20e minuut ging het snel en scoorde Jan Karel oog in oog met de Franeker keeper de score ;0-3. Vlak voor rust kwam Frisia op 0-4: Milan, die met een hard afstandschot onderkant lat de Franeker keeper verschalkte. Quinten, Destin en Jan Karel schoten in de tweede helft naar een 0-7 overwinning.

Complimenten voor het goede combinatievoetbal, waarvoor iedereen enorme goed inzet heeft getoond. Blijf zo doorgaan dan kunnen we goed voor de dag komen volgende week zaterdag in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen stadgenoot en de profs van SC Cambuur!. De 0-7 zege van

Frisia is de grootste overwinning in het bekertoernooi tot nu toe. Op 8 september treffen de Frisianen Blauw wit JO15-1 en op 14 september Zeerobben JO15-1.

Beker: Franeker JO15-1 - Frisia JO15-1 (0-4) 0-7

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia