verslag, JO15-1, Cambuur

Competitie: Frisia JO15-1 - SC Cambuur JO15-1

Zaterdag 3 september 2016 Competitie: Frisia JO15-1 - SC Cambuur JO15-1 (0-1) 1-2

Frisia JO15-1 heeft op eigen terrein tegen stadgenoot en de profs van SC Cambuur JO15 onnodig verloren: 1-2. Op zich was er weinig aan de hand voor Frisia. De ploeg uit Leeuwarden Noord/West speelde zeker in het begin van de wedstrijd frivool en de spelers vonden elkaar eenvoudig. Met name de eerste echte aanval in de 2e minuut had raak moeten zijn. De aanval aan de rechterkant liep goed waarbij Remco de inleiding gaf door prima de bal af te pakken waar Fernando goed ingespeeld werd en Jim een perfecte voorzet gaf op de geheel vrijstaande Jan Karel, maar zijn schot eindigde ondoordacht over.

SC Cambuur kwam op 1-0 waar de Frisianen op voorsprong hadden moeten staan. Bij het doelpunt reageerde de Frisianen niet attent en wist Cambuur dit buitenkansje wel af te maken. Cambuur ging meer heersen en hield simpel balbezit omdat Frisia met teveel ontzag speelde en vaak slordig balverlies leden. Frisia moest uit een ander vaatje tappen wilde het de gastheren moeilijk maken. Ondanks alles bleef de stand 0-1 in het voordeel van de profs van Cambuur.
 
Na rust ontbrak het nog even aan felheid,  want door een ongelukkig moment van Remco: eigen doelpunt; 0-2 staan de Frisianen door eigen toedoen achter. Frisia pakte hierna  de draad op en ging van zich afbijten.  SC Cambuur kwam er niet echt meer doorheen en werden de Frisianen een paar keer gevaarlijk voor het Cambuur doel, maar steeds stond een Cambuur speler in de weg of eindigden de schoten net naast het doel.
 
De Frisianen verdiende eigenlijk wel een goal, en die kwam er juist in de 61e minuut. Given zijn loopactie en voorzet leverde een doelpunt op van Stefan: 1-2. Het slotoffensief van de Frisianen haalde niets meer uit. Al met al zou met minder ontzag en felheid in vooral de eerste helft er geen verlies in hoeven zitten tegen dit technisch begaafde team van Cambuur.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia