Beker: Frisia JO15-1 - Zeerobben JO15-1

Woensdag 14 september 2016

Frisia heeft in een matige bekerwedstrijd de punten in eigen huis gehouden. Zeerobben probeerde het wel in Leeuwarden, maar kon geen potten breken: 2-0. Na tien minuten van aftasten werd Frisia, ook omdat Zeerobben in de opbouw de bal steeds erg vlot inleverde, dominanter. De Zeerobben doelman hielp de Frisianen in het zadel toen Given zijn afstandschot van 25 meter in het doel zag belandden; 1-0.


Het was een duidelijk slippertje van de Zeerobben keeper. In de eerste helft was er volop wapenfeit en van de Frisianen te noteren, maar de spelers waren slap in de concentratie. Het leek bij tijden dat het de nationale dribbeldag was. Slecht overleg en de ruimten voor mekaar dichtlopen resulteerde pas in de 28e minuut in een 2-0 voorsprong. Destin wist Stefan goed vrij te spelen en deze kon de bal hard inschieten.Na rust bleef het spel slordig en niet geconcentreerd. Zeerobben had tegen de dominante Frisianen weinig in te brengen en de thuisploeg leek het allemaal wel best te vinden. De vele kansen werd hopeloos om zeep geholpen, met meer precisie had de eindstand dik in het voordeel moeten uitpakken, het bleef bij 2-0. Het bleek hieruit dat de Frisianen in de competitie uit een ander vaatje moeten tappen wil het winnen.

Een wijze les voor een aantal die misschien veel balbezit hebben gehad maar dit geeft geen toevoegde rendement. Zaterdag kan bewezen worden dat we de vele gecreëerde kansen wel benutten zodat Oranje Nassau zonder punten naar huis kan worden gestuurd.

Beker: Frisia JO15-1 - Zeerobben JO15-1 (2-0)

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia