lacfrisia1883, Frisia 3, VC Trynwalden 2

LAC Frisia 3 – VC Trynwalden 2

Na een zondag rust traden de mannen vandaag aan tegen Trynwalden met het nieuwe tenue. Een tegenstander waar we het vorig jaar nogal lastig tegen hadden. Onder leiding van het trio Cor Mijnheer, Ytzen Siderius en Jimmy ten Hoeve moest hier verandering in komen. Frisia was niet helemaal compleet. Rono had nog steeds last van zijn enkel en Ricardo was (zoals wel vaker) weer eens op vakantie. Verder waren Mitchell en Joost ook bij de selectie maar waren zij niet in staat om de wedstrijd te kunnen beginnen. Wel hadden we de beschikking over Maarten van der Wal. Jawel, u leest het goed. Na een tweejarige avontuur is Maarten weer terug op het vertrouwde nest en werd hij na zes trainingen fit genoeg bevonden om te starten. Hierdoor begon Frisia met de volgende namen:

Jort©; Leon, Maarten, Johan, Pieter; Arjan, Raymond, Johannes, Jordi, Keimpe, Kevin.

De eerste helft was er genoeg te beleven. Frisia startte afwachtend wat na een minuut of tien een achterstand opleverde. Vrij snel hierna werd het 1-1. Keimpe werd de diepte ingestuurd na een prima steekbal. Schuin kwam hij op de keeper af waarna hij beheerst de bal over de keeper heen stiftte. Zoals hijzelf omschreef: ‘’Als ik voor de goal kom word ik niet zenuwachtig’’. Een gelijke stand, maar Frisia werd sterker. Even later werd het 2-1. Jordi kreeg op links de bal, kapte naar buiten en schoot met rechts in de verre hoek raak. Ongeveer tien minuten later flikte hij het weer. De bal aannemen, naar binnen kappen en met rechts de verre hoek gezocht. 3-1 en een prima tussenstand. Al had het met de vele kansen ook wel 4 of 5-1 mogen zijn bij rust.

De tweede helft was een lastige voor Frisia. Trynwalden kwam gretig de kleedkamer uit. Vastberaden om minimaal met een gelijkspel weg te komen. Frisia voelde de druk en had geluk dat het vizier van de mannen van Trynwalden niet op scherp stond. Helaas werd het 3-3. Een van richting veranderde vrije trap en nog een andere goal maakte het tot een gelijke stand. Na over en weer wat kansjes kreeg Frisia vijf minuten voor tijd op een meter of 25 nog een vrije trap. De vrije trappen specialist Johan ging achter de bal staan, keek waar de muur stond en schoot de splinternieuwe wedstrijdbal fantastisch in de rechterkruising en bepaalde daarmee de eindstand.

Frisia boekt na het gelijkspel tegen MKV 2 nu een overwinning en heeft uit twee wedstrijden vier punten. Een prima begin voor de mannen.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia