VC Trynwalden, LAC Frisa 1883 JO9-5

Frisia JO9-5 – Trynwalden JO9-1

Vorige week een prachtige overwinning tegen Blauw Wit, vandaag spelen tegen VC Trynwalden. Het was prachtig voetbalweer. Helaas was niet iedereen er om half 9, maar uiteindelijk waren we om kwart voor 9 met 8 spelers wel weer compleet.

Eerst vlug even de box in waar leider Gaylord de jongens bemoedigend toesprak. Daarna een kleine warming-up. Vooral nog even oefenen in het passen iets wat ons (Marcel en Gaylord) betreft nog een stuk beter kan.

Met Jeroen op de goal stonden we om 9 uur aan de aftrap met verder: Kyleon, Victor, Hielke, Jonathan, Arnoud, Fedde en Boy.

De jongens van Trynwalden waren nog niet helemaal wakker, want direct na de aftrap veroverde Kyleon de bal en maakte na 6 seconden al de 1-0 (snelste treffer ooit op de ‘Magere Weide’?). Door die snelle goal leek het een makkelijke ochtend te worden. Niets bleek minder waar. De spelers van Trynwalden waren een goed op elkaar ingespeeld team, en het was vooral tegenhouden geblazen. Met een beetje geluk en een aantal goede reddingen van Jeroen hielden we de nul. We bleken vandaag een goede counterploeg te zijn. De bij vlagen sterk spelende Jonathan pakte de bal goed af en gaf een goede pass naar Kyleon. Kyleon gaf de bal voor en Boy tikte zomaar de 2-0 binnen! De wedstrijd werd even stilgelegd want een speler van Trynwalden was ging boos in de dug out zitten. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor de rust, tussenstand: 2-0.

In de box ranja drinken, dat hadden de jongens wel verdiend. Met 2-0 mochten we niet klagen. Iets wat beter kon was wederom het overspelen, maar daarbij ook met name het vrijlopen. Wij proberen dat beetje voor beetje tussen de oren van de jongens te krijgen, we hopen dat er in de training ook voldoende aandacht voor is. Verder spraken we af dat we iets verder van de goal af zouden proberen te verdedigen.

Met Hielke op de goal werd er afgetrapt voor de 2e helft. Van de afspraak dat we verder van de goal af zouden verdedigen kwam niet heel veel terecht. De 2-0 was na 5 minuten helemaal weggepoetst, met name omdat veel jongens achterin bleven hangen. Daarna pakten we de draad redelijk op, en na alweer een vlijmscherpe counter was het ineens 2-3, prachtig schot van de sterk spelende Kyleon! Vlak daarna viel de terechte 3-3. De jongens vochten daarna voor wat ze waard waren en gingen op jacht naar de 4-3. De goal viel echter zeer ongelukkig aan de ‘verkeerde’ kant. Hielke leek de bal na een schot klemvast te hebben, een speler van Trynwalden schoot de bal uit de handen van Hielke en de bal verdween in het net. Foutje van de scheidsrechter, kan gebeuren. Eindstand 3-4.

Al met al een spannende wedstrijd die helaas werd verloren. Er zitten een aantal spelers in het team die veel potentie hebben, waar Frisia in de toekomst nog veel plezier van kan hebben. Zij moeten dan wel goed begeleid worden, dat begint wat ons betreft bij de training.{flickr album=72157674256696206}

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia