Competitie : Frisia 3 pakt verdiend een punt in Franeker

 
Na de knappe winst vorige week tegen Trynwalden moesten de mannen nu voetballen in en tegen Franeker. Een lastige ploeg die het Frisia 2 in de beker al knap lastig maakte. Daarbij kwam ook nog dat hun 1e elftal vrij was. Al met al genoeg redenen voor de technische staf om te doen besluiten te starten met een andere tactiek als vorige week. Gelukkig konden we weer beschikken over onze kookkoning Rono en  Portugese vakantieganger Ricardo. We starten de wedstrijd als volgt in een 4-4-2 opstelling:
 
Jort©; Joost, Maarten, Johan, Pieter; Rono, Mitchell, Johannes, Raymond; Jordi, Ricardo.
 
De eerste minuten waren vooral aftasten. Kijken hoe Franeker staat en zelf even wennen aan het systeem dat werd gehanteerd. Na tien minuten meteen al een fikse tegenvaller. Maarten van der Wal had last en moest vervangen door Keimpe die centraal achterin ging spelen. Zelf kreeg Frisia een aantal mogelijkheden, meestal uit de standaardsituaties.

Aan de andere kant was Franeker de laatste minuten van de eerste helft een stuk gevaarlijker. Gelukkig voor Frisia hadden we Jort op goal die, zoals we hem kennen, weer fenomenaal keepte. Met 0-0 de rust in en bespreken wat er beter kon.
 
In de tweede helft werd de tactiek iets veranderd. Hierdoor kwamen we meer onder druk maar werd er af en toe in de counter aardige dingen gedaan. Na de wissel van Kevin kreeg Frisia iets meer grip op de wedstrijd en werd er zowaar wat gecreëerd. Ricardo kwam er een aantal keer goed doorheen, Raymond gaf een aantal lepe ballen en Jordi had nog een aardige actie wat resulteerde in een schot op doel die over ging. Achterin stond het als een huis. Johan en Keimpe speelden sterk en zorgde ervoor dat de 0-0 in stand bleef. Tot de 86e minuut hadden we niks te klagen over de (club)scheidsrechter.

Helaas na een vrije trap gaf de leidsman een penalty aan Franeker. Frisia zelf en Franeker zelf snapte hier helemaal niks van. Niemand zag iets gebeuren maar toch werd de penalty gegeven. De spits ging er achter staan en schoot beheerst de 1-0 binnen. Illustratief was dat zelfs niemand van Franeker kon juichen om de goal. Frisia ging vol op zoek naar de aanval wat resulteerde in een corner. Jordi trapte de bal in de 90e minuut voor waarna in de scrimmage Kevin de dik verdiende 1-1 liet aantekenen.
 
Al met al een terecht punt meegenomen uit Franeker. Volgende week speelt het 3e tegen Akkrum 2. 12:00 op de Magere Weide. Komt dat zien!
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia