lacfrisia1883, LAC Frisa 1883 JO9-5

SJO Broekster Walden JO9-1 - Frisia JO9-5

{flickr album=72157674666843485}

Het was een vroegertje vandaag. 9.00 uur voetballen in Damwoude tegen SJO Broekster Walden JO9 - 1.

Na het sneue verlies van vorige week tegen Trynwalden waren de jongens van Frisia erop gebrand om deze keer de punten mee naar huis te nemen. We hadden één afzegging, Jeroen. Joseph Benyamen zou ook in ons team zitten, maar die rekenen we niet meer mee aangezien Joseph nog niet één keer is op komen dagen. Het kwam er op neer dat we met slechts 7 spelers naar Damwoude afreisden. Als het goed is mogen we volgende week in ieder geval 1 en misschien wel 2 nieuwe spelers verwelkomen.

Aangekomen in Damwoude aankleden in de box en met z'n allen naar het veld voor de warming up. Eerst even tikkertje doen, daarna oefenen in het passen en daarna nog even afwerken op goal. Fedde was vandaag de keeper, en heeft aangegeven 'vaste' keeper te willen zijn van het team. En dat vinden wij allemaal natuurlijk hartstikke prima Fedde, je doet het hartstikke goed!

Aan de aftrap stonden we dus met Fedde op de goal, en verder Jonathan, Arnoud, Hielke, Kyleon, Victor en Boy. D scheidsrechter had nog maar net gefloten of Frisia ging direct vol in de aanval. Jonathan kreeg de bal plotseling voor z'n voeten en schoot beheerst de 0-1 binnen. Jonathan's eerste van het seizoen, prachtig gedaan kerel! Vlak daarna een prachtige bal van wederom Jonathan van achteruit op de zeer sterk spelende Kyleon. Een lange 'rush' van hem langs de (rechter) zijlijn en prachtig voorgegeven op de geheel vrijstaande Boy. 0-2.

De ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar er was één speler bij de tegenstander die er met kop en schouders bovenuit stak. Met een prachtig linkerbeen schoot hij vlak voor rust de 1- en vlak daarna de 2-2 binnen. Helaas weer vlak voor de rust een voorsprong uit handen gegeven!

In de rust onder het genot van een beker ranja kwamen we tot de conclusie dat het best goed ging, maar dat we moesten proberen niet in de goal te blijven hangen. Als de tegenstander in de aanval is, dan moet je proberen vooruit te verdedigen.

Na het fluitsignaal voor de 2e helft leek het net of de jongens van Frisia het niet helemaal begrepen hadden. In plaats van vooruit te verdedigen bleven er regelmatig 3 tot 4 spelers in de goal hangen, met als gevolg dat het prijsschieten was voor Broekster Walden, en al snel stonden we op een 7-2 achterstand.

Eerlijk is eerlijk, de jongen met het prachtige linkerbeen was 3 keer trefzeker, en daar weinig tegen te doen.

Het was mooi  om te zien dat de hardwerkende Arnoud ook, net als Jonathan, zijn eerste treffer van het seizoen mocht maken. Boy bepaalde uiteindelijk de eindstand op 7-4. Al met al een terechte uitslag, al is het mooi om te zien dat er met de week progressie wordt geboekt. De jongens raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Uiteindelijk komen die punten dan ook echt wel.

Marcel, Gaylord

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia