JO15-1, lacfrisia1883, GVAV Rapiditas

Frisia JO15-1 - GVAV Rapiditas JO15-1

Zaterdag 1 oktober 2016
Competitie: GVAV Rapiditas JO15-1 - Frisia JO15-1 (1-0) 1-1
{flickr album=72157673405927312}

GVAV Rapiditas JO15-1 heeft in de 2e Divisie D na vier dikke zeges op rij voor het eerst puntenverlies geleden. Frisia JO15-1 pakte knap een punt bij de titelhouder: 1-1.
De eerste helft speelden de Frisianen nog vol ontzag voor GVAV Rapiditas, maar wist het overwicht van de Groningers voor rust door een penalty op 1-0 te houden.
Het was al na 6 minuten dat Given aan de noodrem in de zestien meter moest grijpen, omdat zijn medespelers niet resoluut ingrepen. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten. De koploper heerste de eerste helft, maar wist niet verder te komen tegen de stugge Frisianen dan een 1-0 ruststand. Na de pauze begon GVAV Rapiditas weer voortvarend en zag na 2 minuten spelen dat de paal voorkwam de 2-0.

Met meer lef, durf, inzet, risico en creativiteit werden de Frisianen langzaam aan sterker en had GVAV Rapiditas die uit 4 wedstrijden de volle punten hadden verzameld met een doelsaldo van 27 voor en 9 tegen door dat Frisia een ander kaliber is dan de teams die ze al gehad hadden.
In de 41e minuut zag Stefan zijn voorzet door Milan uit een volley hard ingeschoten maar de GVAV Rap goalie sloeg de bal in een reflex tot corner.
Na 50 minuten spelen had de 1-1 in de touwen moeten liggen toen een geweldige 1/2 tussen Leon en Stefan door laatst genoemde oog in oog met de GVAV Rap keeper tegen de keeper schoot.

5 minuten later ziet Milan zijn schot net door de Groninger keeper gered worden. GVAV Rap. een team van veel beweging, technische vaardige spelertjes en fysieke sterke lopers die ook een aardig balletje kunnen trappen beet van zich en zag in de 57e minuut een kopbal maar net voorlangs gaan. Een enerverende spannende pot voor de toeschouwers.
Kort hierna een 1 op 1 kans van Jan Karel die uitstekend vrijgespeeld werd door Milan werd weer door de Groninger keeper gered.

Het spel golfde op en neer waar GVAV Rap een enorme kans 1 op 1 met keeper Julius kreeg maar deze redde fraai door met de punt van de schoen de bal tegen te houden.
Uit een duveltje uit een doosje kwam Frisia, de nummer zeven op de ranglijst, op 1-1 dankzij Jan Karel, die met een enorme rush vanaf eigen helft de Groningers de hielen liet zien en doorstoomde naar het GVAV Rap doel en beheerst raak schoot; 1-1.

Een geweldige tweede helft gezien en op grond van de inzet, durf en creativiteit een verdiend puntje ook al zouden de Groningers er anders over denken; dan hadden ze maar meer moeten afmaken. Immers geluk dwing je ook af.

Volgende week de focus erop want hekkensluiter Blauw wit komt op bezoek en als stadgenoot hebben de stadsderby's altijd iets extra's beladen. Zet hem op en de KFC of MC hebben we nog tegoed!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia