Frisia 5, spelfout, verbannen

Joop Terpstra wederom verbannen uit Frisia 5 vanwege spelfout teamgenoot

 Joop Terpstra wederom verbannen uit Frisia 5 vanwege spelfout teamgenoot 

 

Ja beste mensen, het seizoen is amper een maand oud en de eerste rel binnen Frisia 5 is alweer een feit. De (opnieuw) herkozen leider (Joop Terpstad) die het ‘familiegevoel’ hoog in het vaandel heeft staan is betrokken bij een immense rel die deze week is ontstaan. Aanleiding is onderstaande mail die ik graag met u , als trouwe lezer, wil delen. De mail is verstuurd naar aanleiding van de gewonnen wedstrijd afgelopen zondag tegen het immer lastige Black Boys. 

 

Beste Joop, 

Ik vind het heel aardig dat je me even noemt in het verslag en ik ben het helemaal met je eens dat Bart de Vries onze beste man was zondag maar schrijf aub na 25 jaar nou eens mijn naam goed. 

Het is Wiebo en niet Wibo. Allerbeste Joop zou je dat willen doen. 

Ik moet hier heeeeeel erg om huilen en ben al 4 dagen verdrietig. Ik durf mijn huis niet meer uit en heb mijn werkzaamheden als laminaatplakker bij B en C Schoonmakerij dan ook op een laag laminaatpitje gelegd, waarvan akte.. 

 

Klein kusje 

Verdrietige Cats 

 

Helaas is Wiebbo tot op heden niet bereikbaar voor commentaar. Wel is inmiddels bekend dat unanieme bronnen melden dat hij al meerdere keren bezoek heeft gehad van een maatschappelijk werker, de heer E. Roozeboom. Of deze sessies progressie hebben geboekt is bij het ter perse gaan van dit verslag echter nog niet bekend. Wel heb ik contact weten te leggen met de nieuwbakken  leider van Het Vijfde (Joop Terpstraat) en hij heeft excuses aangeboden voor hetgeen hij heeft veroorzaakt. Ik sprak hem deze week en hij zei hierover het volgende: 

Nou, het is oek wel wat, ik ken die jongen met die krultsjes, en dat sluuke haar  en leren riem al meer dan 25 jaar  en ik hef sien naam altiet goed speld weest wel, het is een hartstikke leuke knul enneh eehh effe mien mobiel pakke, bin ff sien naam kwiet. 

Je bedoelt Wiebbo Cats? 

Ja die bedoel ik, die voetbalt immers bij ons nou?. Ik beskouw elke speler in mien team as mien familie. We kenne mekaar van  haver tot brinta. Nu ik de taken van dat mantsje uut Beetgum met dat witte huuske en pittig hypotheekie hef overnomen voel ik mie oek verantwoordelijk voor ons team. Ik wil Henk dan oek bedanken voor zien inzet en entoesjasme afgelopen seizoen. 

Henk?? 

Eeh ja zo heet ie toch?? Dat mantsje dat bij de Rabobank werkt in Heerenveen, hij was vorig seizoen de leider van het Vijfde, o ja hij het oek niet suveul haarkes meer op sien bolleke. Maar mut ik nu alles uutlegge?? Ik weet donders goed waar ik t over hef hoor… 

Maar je bedoelt waarschijnlijk Gerston Werkmans, maar hij werkt toch niet bij een bank? Volgens mij ben je in de war met Erik Struikelboom, die werkt inderdaad bij een bank, maar dit even terzijde, denk ik zo.. 

Nou , weestou t weer beter? Ik vien t erg sneu voor Wiebbo, nogmaals ik hef sien naam verkeerd speld in een meelke, maar iedereen maakt toch wel es een foutsje?? Kiek het gaat d’r om dat we t gezellig met mekaar heffe en lekker op zondag balle. We staan nu bovenaan, natuurlijk dankzij Wiebbo en Kees. 

Kees?? 

Ja jong dat manstje het al 4x scoord of su, dat grieze mantsje dat oek es een paar weekies in t eerste hed bald 

Je bedoelt Koos? 

Och Ted, skei nou toch es uut, we begriepe mekaar toch, nogmaals we binnen één grote familie en wete suwat alles van mekaar. Zo weet ik toevallig dat we een masseur annex fysiotherapeut binne ons team heffe, maar ik ken ff niet op sien naam komme, het is geen Friese naam, eeeh hmmm t liekt wel wat op Italiaans as ik er nog es over nadenk. O ja, ik weet t weer; Anne Broersma.. 

Anne Broersma’? 

Ja precies die bedoel ik,  wat n mooie kerel is dat, Ted, Eerst ff n helftje met ons metspeule en dan als de wieder weerga naar t 1e toe. Fantastische kerel.. Zo heffe we oek n advocaat of jurist  nou ja hij doet wat met rechtszaken geloof ik binne onze selectie,  oek n mooie kerel, is altiet braaf op traine, vertelt daarna leuke anekdoets over zien werk ensu, prachtkerel die Roderik.. 

Roderik?? 

Ja man, hij het immers een eigen zaak in Leeuwarden, mut ik dij nou alles vertelle? Maar nogmaals, we binnen echt ‘n familie. Wat ik zelf oek n mooie kerel vien is die lange kale, die het een eigen  dek-dak-bedrief-installatie spul. Su iets.. weet t eigenlijks niet eens zeker... Och jong, das mie toch n exemplaar. Altiet lache met Leo. 

Leo?? 

Nou must es goed luustere Ted, ik weet donders goed wie ik allemaal in miens selectie hef zitten, dus nou must es ophoue om mij te corrigere,maar goed, ik nim t dij niet kwalijk. Zoals ik al 7 x hef seit binnen we echt n familie, dat hestou natuurlijk allang door, want ik weet immers alles van mien ‘mannen’. Weest wat oek sun guitig mantsje is?? Die het een eigen stuffzaak inne binnestad, komt altiet stoned op trene en het sien haar altiet su vreemd en prate dat die jonge ken?? Heerlijk, fantastisch om Robbert jan Wisselaar in onze selectie te heffe..O ja, ik hef oek verkering… 

Robbert Jan?? 

 

Hoe dan ook, de technische staf heeft moeten constateren dat Joop grensoverschrijdend gedrag vertoonde is is helaas tot nader bericht gepasseerd. 

Werd er dan ook  nog gevoetbald, zult u zich logischerwijs afvragen?? 

Ja natuurlijk, maar wel steeds met een steeds dunner wordende selectie. Ouverture Tundo heeft t er maar druk mee de laatste tijd. Zo lanceerde hij recent zijn – inloopspreekuur-, maar al snel veranderde hij die naam in Spreeketmaal.. Het ‘inloop ’spreekuur moet zeker niet te letterlijk worden geïnterpreteerd. 

Ja Ted, Vroeger kwamen ze lopend, weliswaar strompelend mijn praktijk binnen maar tegenwoordig komen ze per rolstoel of krukken binnen.  ‘Inlopen’ is er niet meer bij, laat staan dat ze binnen een uur weer het pand verlaten. Bert de Vries bijvoorbeeld kwam een tijdje terug per brancard binnen. Die had een driedubbele zweeprug en tsja een spreekuur is dan gewoonweg te kort. Thuis wachten ze al bijna drie weken met het warm eten op me, maar dat zal inmiddels wel flink afgekoeld zijn. Toch ben ik blij dat ik nog deel uitmaak van Het Vijfde en af en toe een helftje mee kan spelen. Zoals onze nieuwe leider het misschien al eens heeft aangegeven; we zijn een  echte familie, we weten alles van elkaar. Zo werkt er ééntje bij het UWV en is ook nog eens nauw betrokken bij het eerste elftal. Zo geweldig dat Frieso Plasmans die inzet toont. Fantastisch gewoon, dat motiveert een mens wel, kan ik je vertellen.. 

Frieso Pasmans? 

Ja precies, wel even bij de les blijven mannetje, zoals ik al zei, we kennen elkaar door en door en daarom staat het familiegevoel bij ons hoog in  t vaandel. Maar goed we zijn wel erg blij dat René Otto al zo lang bij ons onder de lat staat. Die plukt dr behoorlijk wat balletjes uit hoor..Zonder hem zijn we bijna wekelijks kansloos. Wat ik je brom. 

René Otto?’ 

‘Ja, oet je eens goed luisteren vriend;  ik weet niet waar je naartoe wil en dat je mij steeds wilt corrigeren moet je vooral zelf weten , maar ik weet echt wel waar ik t over heb hoor. Als je zo doorgaat zal ik toch echt het intapen van je enkel in maart 2002 in rekening moeten brengen, graag ff contant want mijn pinautomaat wisselt niet.. 

 

Ondanks al deze treurige gebeurtenissen mag Het Vijfde’ niet klagen over het verloop van de competitie tot nu toe. Na 4 wedstrijden staat het gepromoveerde 5e fier aan kop. 3 overwinningen en slechts één gelijkspel. De eerste wedstrijd tegen Harlingen  3 werd met 6-0 gewonnen, de week daarop werd thuis Harlingen 4 verslagen met maar liefst 5-0 met  de eerder vermelde doelpunten van Kees W. De mooiste van de 4 was toch wel de 2e.  Heerlijke voorzet op Keest. Hij dacht nog ff aan kappen, maar langs de zijlijn werd hem geadviseerd om vooral door te gaan en niet te kappen en aldus geschiedde. Mannetje uitspelen en heerlijk onberispelijk uithalen met als resultaat een heerlijk doelpunt. De week daarop werd knap gelijkgespeeld tegen Mildam  (1-1) en afgelopen zondag dus de gewonnen wedstrijd tegen Black Boys met 2 heerlijke doelpunten van Wiebbo. 

Komende zondag de kraker tegen Gorredijk en de week daarop gaan de kornuiten van Het Vijfde even ouderwets (en wellicht zonder Joop ) cultuur snuiven tijdens de Oktoberfesten in de binnenstad van het toch al zo bruisende Leeuwarden. 

 

Zeg, is jouw naam ook eens verkeerd gespeld en heb je daar veel verdriet van gehad? Stuur dan zsm je CV en korte motivatie naar het welbekende mailadres en win 2 vrijkaartjes voor de eerstkomende thuiswedstrijd van Het Vijfde. Je mag dan zoveel vrijen als je wilt. Inzendingen onder de 3 jaar worden niet in behandeling genomen. 

 

Ted van D. 

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia