lacfrisia1883, JO9-7

Verslag Frisia JO9-7 - Stiens JO9-4

8 Oktober 2016

Tijd voor het eerste wedstrijdverslag van de JO9-7 van Frisia. Na de eerste 3 wedstrijden met grote cijfers te hebben verloren kwam de KNVB gelukkig tot inzicht dat een klasse lager wel zo verstandig is.

Daarom begon vandaag op eigen veld voor ons gevoel de competitie echt. Stiens JO9-4 vormt de tegenstander in deze nieuwe competitie. Op Nathan en Hessel na waren we helemaal compleet en mochten we in alle vroegte opdraven op het voor velen wel bekende korfbalveld. Echt gras en ook geen last van rubber korrels, wel zo fijn.

Raven startte de eerste helft op de goal met vlak voor zijn neus Jayden en Mees als trouwe sluitposten van de verdediging. Daarvoor bestieren Bren, Sherelyne en Yalisha het middenveld zodat de dames Sylke en Lisanne in stelling kunnen worden gebracht om aanvallend gevaar te stichten.

De wedstrijd gaat los en de eerste 5 a 10 minuten zijn duidelijk voor Stiens. Veelvuldig wordt Frisia in de verdediging gedrukt en het duurt niet lang voordat Stiens ietwat gelukkig, maar verdiend, op 0-1 komt. Vertwijfeld kijken de coaches Michel en Martijn elkaar aan…”het zal toch niet weer gebeuren he?!” Het vervolg is echter als in een jongensboek; onder een aangenaam zonnetje begint het te lopen bij Frisia.

Onder aanvoering van Jayden (tevens aanvoerder) werkt iedereen zich een slag in de rondte. En de beloning laat niet lang op zich wachten. Jayden zelf brengt Frisia terug in de wedstrijd met een prima goal. De 1-1 werkt als een gehaktbal voor een scheidsrechter; iedereen zet een tandje bij en er ontstaat een overtuiging dat deze wedstrijd gewonnen kan worden. Ook Sylke ziet haar geweldige inzet beloont met een prima doelpunt. De vreugde is enorm. Hoewel de coaches zich aan de andere kant van het veld bevinden moeten zij meermaals hun stem verheffen om boven de aanmoedigingen van de hossende menigte uit te komen.

En de support werkt, want kort na de 2-1 rondt Lisanne een heerlijke aanval over meerdere schijven, opgezet door keeper Raven, op prachtige wijze af: een poeier in de bovenhoek. Het publiek is inmiddels buiten zinnen en ook de coaches vliegen elkaar in de armen. Wat kan voetbal leuk zijn. Niet veel later wordt er gefloten voor de rust.

Wat te doen: de voorsprong verdedigen of werken aan het doelsaldo? Er wordt gekozen voor het laatste. Bren neemt de sluitpost van Raven over en verder verandert er weinig; Mees houdt achterin de deur op slot en werkt iedereen zich het zweet voor de ogen. Het blijft lang 3-1 als Raven een puike 2e helft bekroont met een uitermate knap en beheerst doelpunt: 4-1! De punten blijven in Leeuwarden, zoveel is nu wel duidelijk. De wedstrijd wordt vervolgens met keurig uitgespeeld. Bren krijgt nog een paar ‘rollertjes’ op ‘m afgevuurd maar deze vormen geen enkel gevaar meer.

Vreugde alom na de wedstrijd en terecht. Iedereen heeft een groot compliment verdiend want er is keihard gewerkt. Op naar de volgende wedstrijd!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia