lacfrisia1883, JO9-7, LVV Friesland

LVV Friesland JO9-1 tegen JO9-7

15 Oktober 2016

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen LVV Friesland JO9-1 op het programma. Lastig omdat LVV op de 2e plaats staat met een enorm doelsaldo voor en slechts weinig goals tegen.

Net als vorige week was onze trouwe schare supporters weer aanwezig op het ietwat troosteloos en verlaten gelegen sportpark Nylân. Zelfs om 10:00u was de kantine nog gesloten voor een op dit tijdstip zo gewenst bakje koffie…treurig. Dit nam het plezier en de zin om te voetballen bij Frisia echter niet weg. Na de klinkende overwinning van vorige week en de succesvolle eerste extra training op vrijdagmiddag stond iedereen weer te popelen om het veld te betreden. Nathan en Jayden waren helaas verhinderd maar toch stonden er weer acht kanjers op het veld, netjes verdeeld in 4 meiden en 4 jongens.

De opening kende een vergelijkbaar verloop met die van vorige week. LVV trok direct ten strijde met enkele rappe en behendige spelers. En net als vorige week kwamen we al snel op achterstand. Al kwam de goal ongelukkig tot stand: Nadat Sherelyne op het middenveld de bal hard in het gezicht had gekregen koos de scheidsrechter na enige twijfel om LVV door te laten spelen in plaats van te kiezen voor verzorging. De aanval die doorliep resulteerde in de 1-0 voor de thuisploeg. Dit was duidelijk niet het gewenste begin van de wedstrijd. Toch ging het vervolg van de openingsfase gelijk op en was Frisia niks minder dan de nummer 2 van de ranglijst. Sterker nog, Frisia drong continue aan naar voren maar het bleek zo’n dag te zijn…de bal wilde er maar niet in. Of de keeper stond op de goede plek, of er zat net een been tussen, of het doel bleek 20cm te smal, de bal wilde er maar niet in…

En een hogere macht lijkt dan te bepalen dat de bal aan de andere kant juist nét wel met een gelukje het doel in rolt. En dat gebeurde dan ook. LVV loerde op de counter en kwam via nog eens een gelukkig doelpunt en een prachtige vrije trap op een 3-0 voorsprong bij de rust.

De limonade en een tactisch relaas van onze bevlogen coach Michel gaf de burger weer moed. Hier op dit desolate terrein zou het toch zonde zijn punten te laten liggen. Raven werd afgewisseld door Bren op het doel en verder hield iedereen zijn post. Wat je aan het begin van zo’n 2e helft niet wil is opnieuw een snelle tegengoal. Dit gebeurde helaas wel en de geest raakte even volledig uit de fles. Voor een periode ontbrak bij iedereen de scherpte en wat volgde was in kort tijdbestek 3 a 4 tegengoals. De wedstrijd was gespeeld zoveel was duidelijk.

Wat dit team echter zo leuk maakt om te coachen is het feit dat ze nooit opgeven. Zo ook nu niet. Onder aanvoering van (eerlijk is eerlijk: wederom) de meiden vielen ineens de ballen wél goed! Lisanne en Sylke beloonden beide een keurige wedstrijd met respectievelijk 2 en 1 doelpunt. 7-3 klinkt toch een stuk vriendelijker dan 7-0!

Het is goed om te zien dat dingen uit de extra training terugkwamen in de wedstrijd en dat ook de penalty’s erg goed werden genomen. Daarbij krijgt de redding van keeper Bren middels een bal via de lat en hoofd in z’n handen een speciale vermelding. Was dit gefilmd dan hadden we een Youtube-hit te pakken gehad.

Iedereen een prettige vakantie en tot volgende week!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia