JO15-1, lacfrisia1883, Urk

Urk JO15-1 tegen Frisia JO15-1

Zaterdag 15 oktober 2016
Competitie: Urk JO15-1 - Frisia JO15-1 (0-2) 2-3

Frisia stijgt in de competitie op de ranglijst na winst op Urk JO15-1 met 2-3.

De Leeuwarders namen op Urk een 0-2 voorsprong, maar Urk vocht zichde tweede helft knap terug en sleepte er de 1-2 uit waardoor de Frisianen zich onnodig onder druk lieten zetten, maar uiteindelijk de wedstrijd 2-3 wonnen.

In de aantrekkelijke eerste helft zocht Frisia de aanval en zakte Urk defensief in maar ondanks dat leverde het heel veel kansen voor de Frisianen op.
Namens Frisia had Stefan eerder moeten scoren. De lepe gevaarlijke spits stond vaak vrij of counterde zichzelf knap in een kansrijke positie, maar zijn schoten waren te slap en onzorgvuldig. Toch werd het na 12 minuten spelen beloond toen Stefan de 0-1 aantekende na een assist van Fernando. Daarvoor had goed afjagen van Delano en Stefan gescoord kunnen worden toen Milan in balbezit , Destin prima vrij had gezet maar zijn afstandschot ging net over.

Achterin oogden de Urkers echter kwetsbaar, maar de Frisianen lieten na de 0-1 Urk opkomen, maar dat bleef beperkt bij een paar schoten naast.

Voorin werden Jan Karel en Leon, node gemist, maar de voorhoede gaf een goed visitekaartje af.

De vele kansen die al gemist waren werd er in de 27e minuut terecht de 0-2 gescoord (het al 0-4 minimaal moeten staan), het was Delano die zijn buitenkansje afwachtte en de bal in het vrije doel van Urk wist te werken. Mooie beloning na maanden blessureleed is Delano op de weg terug.

In de tweede helft had Frisia - net als in de eerste - het meeste balbezit, maar maakte Urk er ook een wedstrijd van door gedurfd naar voren te spelen

in de 47ste minuut leek Urk vleugels te krijgen toen het een makkelijk toegekende penalty kreeg toegewezen. Door slordig uitverdedigen raakte een Frisiaan van misschienb 30 cm de hand van Given waarop scheidsrechter Braaksma (overigens de wedstrijd prima leidde) onberispelijk de penalty op de stip legde; 1-2.

Onbegrijpelijk raken we even in paniek en is de communicatie even op golflengte Lombok-Irkùtsk.  Gelukkig was het maar voor korte duur en scoorde Fernando in de 50e minuut zijn eerste competitie doelpunt na een goede assist van Destin;1-3.

In het vervolg ging Urk va banque spelen en dat leverde hachelijke situaties voor het Frisia doel op. In de 55ste minuut werd een prima kopbal van de uitstekende rechtsbuiten van Urk nog gekeerd uitstekend uit de rechterhoek door keeper Julius gered, maar één minuut later was het raak.

Urk kreeg hoop en de stand 2-3 was voor nog geen veilige marge voor de Frisianen. 

De kolderieke slotfase stond bol van kansen, net-niet-penalty's, felle duels en dramatiek, maar gescoord werd er niet meer.

De Frisianen haalden vakkundig het einde en delen nu een gedeelde 5e plaats in de competitie. Aankomende zaterdag thuis tegen Flevo Boys JO15-1 die strijf bovenaan staan in de 3e divisie en al menigeen 2e divisionist in de beker en oefen met flinke cijfers opzij hebben gezet. De ploeg uit Emmeloord heeft uit 7 wedstrijden 21 punten en een doelsaldo van 34 voor 3 tegen. Een mooie uitdaging om de volgende ronde van de beker te halen.

{flickr album=72157675289656706}

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia