jo9-3, lacfrisia1883

Oefenwedstrijd SC Berlikum JO9-1 tegen LAC Frisia 1883 JO9-3

 
dinsdag 19-10-2016
 
Een aantal weken geleden mochten we een oefenwedstrijd spelen tegen Berlikum. Deze wedstrijd eindigde in een sensationele 10-12 (!) overwinning voor de Frisianen. Belangrijker was echter dat we een wedstrijd konden spelen welke vrijwel in evenwicht was, en waar we aan voetballen toe kwamen. Door een veel te zware competitie-indeling is dit op de zaterdagen onhaalbaar. Na ook al te hebben geoefend tegen Minnertsga en a.s. zaterdag tegen Frisia JO9-4, werd besloten om vandaag nog een keer naar onze vrienden in Berlikum af te reizen, om daar wederom een oefenwedstrijd te gaan spelen. Berlikum is iets te laag ingedeeld, dus op voorhand al twee ‘winnaars’. Vandaag waren er twee spelers afwezig, Jurre & Nils. Gelukkig konden we Bren van de JO9-7 lenen en Hidde van de JO9-4.
 
Het veld in Berlikum lag er weer prachtig bij. Een echt pupillenveld, op natuurgras, volledig omringd door bomen, zonnig weer, en geen wind....wat wil je nog meer....!!?? Een korte, maar pittige w-up; estafette en afronden. Exact om 17.30 uur de aftrap.
 
We begonnen met Bren, Tygo, Enzo, Hidde, Stan, Milan en Jente. Chris begon als wissel. Net als vorige keer was ook deze wedstrijd eigenlijk volledig in evenwicht. Het spel golfde op en neer, met vele kansen aan beide kanten als gevolg. Beide teams scoorden voor de rust ieder drie keer. Voor Frisia waren dit Hidde (2 x) en Enzo. In de rust een glaasje limonade, allemaal even door elkaar heen schreeuwen, wat aanwijzingen van de leider, en hup weer het veld op.
 
Na rust wisten we nog drie keer het net te vinden (Milan 2 x en Tygo), Berlikum echter 5 x, zodat de eindstand 8-6 werd in het voordeel van Berlikum. Na twee wedstrijden een vrij bizarre ‘tussenstand’ van 18-18 dus. In het voorjaar volgt op de Magere Weide in Leeuwarden het beslissingsduel!!
 
Eindelijk weer een leuke wedstrijd voor de jongens. Dan kun je ook meteen goed zien dat er best veel potentie in deze ploeg zit. Zaterdag gaan we weer voor een leuke wedstrijd. Thuis (of uit?) tegen de JO9-4 dus, aanvang 0900 uur. Tot dan!!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia