lacfrisia1883, JO9-7, Leovardia

Frisia JO9-7 tegen Leovardia JO9-8

22 Oktober 2016

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Leovardia JO9-8 op het programma. Een belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Beide ploegen verkeren in de subtop met evenveel punten en een gelijkwaardig doelsaldo. Wie deze wedstrijd wint krijgt weer aansluiting met de top. Kortom, een echte 6-puntenwedstrijd dus.

Ondanks de vakantieperiode was Frisia helemaal compleet, 10 man op het veld dus! Over het veld gesproken, dit was bij de warming-up bijna niet te zien door de mist. De mist in combinatie met de opkomende zon leveren echter een prachtig schimmenspel op:

Even flitsen herinneringen terug naar 1966 aan de legendarische ‘mistwedstrijd’ tussen Ajax en Liverpool die in zeer dichte mist werd gespeeld. Ajax won de wedstrijd met 5-1 die later met name bekend werd vanwege het gespeelde totaalvoetbal dat Ajax voor het eerst Europees liet zien (maar wat niemand dus zag). Met de term ‘totaalvoetbal’ slaan we meteen een mooie brug naar de JO9-7.

Na een intensieve warming-up (het was toch nog gemeen fris) en met Vincent die perfect invulling gaf aan de rol als scheidsrechter wordt er even na negen uur afgetrapt. Direct is duidelijk dat beide ploegen niet voor niets dicht bij elkaar op de ranglijst staan. Ondanks dat Leovardia geen uitgesproken snelle of behendige spelers heeft weet het met compact voetbal de aanvallers van Frisia aardig lastig te maken. Toch is Frisia duidelijk de bovenliggende partij maar zoals ook eerder dit seizoen lijkt de laatste halte richting de tegengoal een lastige te zijn. Daarnaast blijkt dit ‘elftal’ eerst op achterstand te moeten komen voordat iedereen bij de les is. Ook nu wordt uit een rommelsituatie de bal door de tegenstander in het doel gewerkt: 0-1.

Maar terwijl de coaches nog vol ongeloof hun hoofd schudden weet Frisia op een werkelijk fabelachtige wijze de gelijkmaker te maken. Een reconstructie: Nathan heeft links achterin de bal, passt de bal strak langs de zijlijn naar de vrijlopende Sylke, deze ziet in haar rechter-ooghoek Raven helemaal vrij staan voor de goal. Na wederom een pass op maat geeft Raven deze aanval waar het recht op heeft: een strakke poeier in de rechterhoek, de keeper kansloos latend. Over totaalvoetbal gesproken.

Niet kort na de gelijkmaker lijkt Raven vanuit een vergelijkbare situatie ook de 2-1 te maken. Maar terwijl de coaches elkaar bijna omhelzen van geluk blijft het publiek achter hen opvallend stil. De bal blijkt op wonderlijke wijze toch niet in het doel te zijn beland…nog altijd een raadsel.

Ondanks nog een aantal goede kansen blijft de 1-1 op het bord tot aan de rust. Tijd voor limo. Aan het begin van de 2e helft veranderd het spelbeeld in eerste instantie nog weinig. Frisia valt dapper aan, creëert kansen, maar de finesse in de afwerking ontbreekt (puntje van aandacht voor de training). Toch volgt de beloning. Nathan, die een puike partij speelde, weet in korte tijd twee keer te scoren.

En hoewel de 3-1 voorsprong als ruim voelt, blijkt maar weer dat Leovardia een geslepen ploeg is. Uit een spaarzame uitbraak wordt via de 3-2 de spanning weer volledig teruggebracht. Met nog zeker een minuut of 5 à 10 op de klok beloofd het een zinderend einde te worden. Dat het spannend is, valt ook te concluderen aan de grote hoeveelheid decibellen die door ons massaal aanwezige thuispubliek wordt gegenereerd. Een compliment waard!

Kort voor tijd maakt Sylke echter aan alle onzekerheid een einde met een prachtige knal in het dak van het doel. En hoewel Leovardia in de slotseconde nog de 4-3 weet te maken, zijn de o zo belangrijke 3 punten voor Frisia die de 3e plaats nu stevig in handen heeft! 

Iedereen weer bedankt voor een heerlijke voetbalochtend vol spelplezier. Deze week 2x trainen en zaterdag een weekend zonder voetbal. Ook wel eens fijn: geen wekker in het weekend.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia