lacfrisia1883, Frisia 3, Burgum 2

Frisia 3 - Bergum 2

De jongens van Frisia 3 mochten weer de wei in, nadat iedereen een goede nachtrust heeft kunnen hebben door de wintertijd. Dit was ook zeker nodig ,want er stond een kraker op het programma: L.A.C. Frisia 3 – VV Bergum 2. De tegenstander staat bovenaan met 21 punten uit 7 wedstrijden. Kortom iedereen wist wat ons te doen stond, catenaccio. De trainer zette voor de wedstrijd de jongens nog even op scherp door een goede wedstrijdbespreking met alle tactieken voor het catenaccio inbegrepen. De opstelling luidde dan ook 4-4-2 met inzakken als middel om Bergum te bestrijden. Jort Kuiphof startte in de goal, rechtsback Timo, centrale duo Pieter en Jeroen en op links Joost. Het middenveld bestond uit der Punter in de verdedigende rol, op rechts Raytje, links  Wesley “kukeleku” de Haan en op 10 Hannes. Het spitsenduo bestond uit Ronnie en Sam.

De eerste helft begon wat zoekend, maar verdedigend stond het goed en kwamen we er soms ook uit. Helaas ontbraken de kansen. Daarentegen kreeg Frisia bijna de 0-1 om de oren want Pieter zag een steekbal op de spits op hem afkomen en zou het “even” wegwerken met een hakje, waarna Jort de bal naast de goal keek. Jort moest kort daarna uit de corner toch even strekken voor een balletje wat richting de lat ging maar daarna gebeurde in de eerste helft verder niet zoveel want het team hield zich aan zijn taak.

De tweede helft werd ongewijzigd gestart en in de rust werd benadrukt dat we er weer vol voor moesten gaan. Joost had de brommer even van stal gehaald in de rust en die werd dan ook wel gesignaleerd in de tweede helft maar zijn voorzetten en passeerbewegingen miste net wat geluk. Frisia was in de tweede helft echt opzoek naar de kansen want Bergum stond niet heel zeker meer te voetballen. Ze kwamen er soms uit maar dit leed tot niet hele grote kansen.

De beleving was bij Frisia heel erg aanwezig en er werd gestreden, en dit leed ook nog tot de nodige kansen. Sam kwam een op een en schoot op de keeper, Rono zijn bal werd in een scrimmage van de lijn gehaald, Johannes zag een afgeslagen voorzet van de lijn gekeerd en dit alles bezorgde ons niet de voorsprong. En de oude voetbalwet deed weer van zich spreken, als je ze zelf niet maakt, krijg je m tegen. Uit een voorzet werd de bal in gekopt door Bergum. Dit was enigszins onverdiend. Jort had het daarna nog even lastig met een balletje en die stuitte nog net op de lijn waarna hij ‘m klem had. Kort voor tijd werd Frisia nog wel gevaarlijk uit een corner waar de bal er tussen in viel. Maar dit alles was niet genoeg voor een punt wat Frisia zeker had verdiend.

Jordi Mijnheer was gepasseerd voor deze wedstrijd en zou dan ook de 90 minuten uitzitten op het bankje, volgens de geruchten was de trainer niet tevreden over zijn prestatie van de dag daarvoor.

Goed gestreden en helaas niet het gehoopte resultaat gehaald maar het proces waar we in zitten gaat toch wel de betere kant op.
 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia