JO15-1, lacfrisia1883

Frisia JO15-1 - 'd Olde Veste'54

Zaterdag 5 november 2016
Competitie: Frisia JO15-1 - 'd Olde Veste'54 JO15-1 (2-1) 3-1

{flickr album=72157674784496532}

Frisia heeft het Olde Veste uit Steenwijk flink pijn gedaan. De Frisianen wonnen in eigen huis met 3-1.

Het was een subtopper, de nummer zes uit Leeuwarden tegen de nummer vijf uit Steenwijk. Gezien het weer in Leeuwarden - kil en regenachtig - lieten Frisia en Olde Veste een leuke wedstrijd zien waarin de Frisianen vooral de eerste helft de betere ploeg was. Het duel ontbrandde al snel. Na acht minuten eindigde een vlotte aanval van de Leeuwarders voor de voeten van Milan. De middenvelder gaf een prima voorzet, die op het hoofd door Denian verlengt wordt op de vrijstaande Jan Karel die knap raak weet te koppen; 1-0. 8 minuten na de 1-0 kon Frisia in de zestiende minuut genieten van de 2-0. Een prima genomen corner van Milan werd onberispelijk door de goed spelende Given binnen gekopt.

Olde Veste kwam bijna niet tot grote kansen, maar was heel efficiënt toen de rechtsbuiten op de zestien meter vrij kon inschieten; 2-1. Hierna had Frisia fraaie combinaties die niet uitmonden in doelpunten. Het bleek het recept voor de eerste helft, want de Frisianen hadden moeten uitlopen, maar verzuimde de 3-1 te scoren. 

Na rust was minder swingend en hadden beide ploegen moeite met kansen creëren. Pas na 55 minuten een goede kans van Jan Karel die zijn schot door de Olde Veste keeper gered ziet worden. Het was overigens wel meer wachten op de 3-1 dan de 2-2, maar de kansen van de Frisianen werden niet koelbloedig afgemaakt. Het was wachten tot kort voor tijd dat de Frisianen naar 3-1 zouden uitlopen door een doelpunt van de goed oplettende Given; 3-1

Olde Veste wilde op jacht naar een aansluitingstreffer, maar was niet bij machte dat te forceren. Met nog een paar minuten op de klok kwam Jan Karel geheel vrij 1 op 1 met de Olde Veste keeper maar schiet te besluitloos de bal  in de handen van de keeper. Olde Veste kon geen vuist meer maken en was het voor de Frisianen een kwestie van uitspelen en de 3 punten in eigen huis te houden. De 3-1 winst verdiend.

De Frisianen lopen met dit resultaat uit op de ploegen onder hun en staan 7 punten los van het rechterrijtje en staan op een verdienstelijke vijfde plaats met, maar 1 punt achterstand op de nummers 2 t/m 4

Volgende week moet er aangetreden worden tegen SC Genemuiden op sportcomplex De Wetering wat als lastig bestempeld moet worden.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia