Frisia 1, lacfrisia1883

Frisia 1 verliest in Wolvega

Het eerste elftal van de L.A.C. Frisia 1883 heeft verzuimd om haar eerste overwinning op vreemde bodem te boeken. In en tegen Wolvega werd met 2-0 verloren. En dat was jammer en totaal onnodig. Frisia startte zeer voortvarend en binnen een minuut had Frisia middels Bourakba op voorsprong kunnen komen. Na een uitstekende voorzet van Mahnin nam Bourakba  de bal op de schoen waar een kopbal waarschijnlijk een betere keuze was geweest. De eerste 20 minuten speelde Frisia uitstekend en diverse goed opgezette  aanvallen werden helaas niet tot doelpunt omgezet.

Wolvega kwam er in die periode nauwelijks aan te pas, maar door het uitblijven van een doelpunt bleef er hoop voor de thuisploeg. En dat was niet geheel ten onrechte. De eeuwenoude voetbaltraditie uit de Middeleeuwen ging ook hier weer op. “Als je hem zelf niet maakt dan maakt de tegenstander hem wel”. En zo geschiedde! Wolvega kreeg na een licht vergrijp een vrije trap op een meter of 22 van het doel. We schrijven de 24e minuut als middenvelder Faro zich achter de bal plaatst. Hij verrast doelman Timmer met een stuiterschot.

Frisia lijkt niet van slag te zijn en probeert de achterstand ongedaan te maken. Het vizier staat alleen nog steeds niet op scherp. Wie wel scherp is, is de voorzitter. Als voormalig aanvaller loopt hij op elke diepe bal op veld twee. Hulde! In de 37e minuut komt Wolvega op 2-0 door Wagenaar na een misverstand van het centrale duo Terpstra/van der Wal.

Misschien onverdiend qua veldspel maar het edele spel gaat nog altijd om het maken van doelpunten. Ruststand 2-0. Na rust komt Frisia weer goed uit de startblokken maar het zo wenselijke doelpunt komt maar niet. Interim hoofdtrainer Dijkstra besluit het laatste half uur 1 tegen 1 te spelen en brengt Hoving in als extra spits. Dit om zo nog meer druk op Wolvega te geven. Dit lukt echter nog maar sporadisch (2 kopballen Hoving) alhoewel er nog wel een grote kans ontstaat voor Mollema. Vanaf de flank wordt hij door Wijbenga bediend maar Mollema komt net een teenlengte te kort.

Spelers van Wolvega  gooien zich vaak in de baan van het schot waardoor het allemaal net niet lukt. Van der Wal krijgt in 82e minuut 2 maal geel voor praten (binnen één minuut) en doet zichzelf en het team daarmee te kort. De eeuwenoude wet geldt ook hier weer. “Je wint het niet van de scheidsrechter”.

Frisia probeert het nog wel maar verliest deze middag als het ware van zichzelf. Derhalve nog geen driepunter in een uitwedstrijd. Jammer, want dit was een unieke mogelijkheid om 3 plaatsen te stijgen op de ranglijst. Frisia heeft echter een jonge ploeg met een tweetal dertigers in de gelederen en zal van dit soort wedstrijden moeten leren. Wanhopig hoeft men niet te zijn want het veldspel van de eerste 20 minuten biedt genoeg houvast voor de volgende wedstrijden. Al denken sommige supporters daar soms wat anders over. Zelfreflectie is hierbij op zijn plaats. 

Supporter

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia