Frisia zaal 1 zet de goede lijn voort!Gisteravond mochten de mannen weer aantreden in de Aldlanhal en ditmaal kwamen de gasten uit Emmeloord. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide teams op 6 punten en dus was Futsal Emmeloord/Seafood 2 een directe concurrent voor de mannen van Frisia. Dit was de eerste keer dat beide teams elkaar ontmoeten en dus was het lastig in te schatten wat er verwacht kon worden. Ook was het weer puzzelen met de eigen selectie door wat kleine blessures maar gelukkig was Frisia zaal 2 bereidwillig om spelers af te staan wat resulteerde in een volle bank met genoeg spelers. De volgende namen konden daardoor worden ingevuld op het (digitale) wedstrijdformulier: Sander, Roeland, Arjan, Derek, Gert-Jan, Michiel, André, Keimpe, Leon, Marvin en Jort.

In de kleedkamer werd doorgesproken wat er verwacht werd en om vooral uit te gaan van de eigen kracht. Doordat er genoeg spelers beschikbaar waren werd er ook afgesproken om gewoon vol gas te geven. Vorige week werd ook gemerkt dat als er veel energie wordt gestoken in het aanvallen en verdedigen wij op ons best zijn. Daarbij kwam ook dat de gasten niet met een hele brede selectie waren afgereisd naar Leeuwarden en het zo zou moeten zijn dat wij een hoger tempo langer konden volhouden. Nadat de spieren waren opgewarmd kon er worden begonnen aan de wedstrijd. In het begin was het vooral aftasten en waren beide ploegen nog zoekende, iets wat ervoor zorgde dat het niveau niet bijster hoog was maar wat wel gelijk zorgde voor spanning omdat de teams aan mekaar gewaagd leken. Nadat er een aantal kansen over en weer waren waarin onder andere Derek “Het Kanon” net niet het geluk aan zijn zijde had met een paar schoten, bleek Frisia niet scherp genoeg te zijn en daardoor vonden de gasten ruimte bij de 2e paal waardoor er gemakkelijk de 0-1 op het scorebord kwam.

Dit bleek het sein voor de Frisianen om een tandje bij te schakelen en steeds vaker werd het doel van de tegenstander onder vuur genomen. Het was dus ook wachten op de 1-1 en uiteindelijk was het André die aan de bal kwam. André die pas zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde door blessureleed leek nooit weggeweest te zijn en legde de bal keurig achter de keeper waardoor de stand rechtgetrokken werd. In de fase die volgde was Frisia heer en meester en kreeg het een aantal kansen wat in eerste instantie niet leidde tot een doelpunt. Het was Gert-Jan die uiteindelijk de trekker overhaalde en vanaf ruime afstand de bal knap in de bovenhoek schoot; 2-1. Dit smaakte naar meer en Frisia bleef doordrukken waarbij Michiel dacht dat hij het ook maar eens van afstand moest proberen en ook hij doel trof door vanaf afstand de 3-1 tegen de touwen te knallen. Hierna leek Frisia de teugels te vieren en leek het alsof de scherpte er weer even vanaf was.

Nadat door de zaal werd geroepen dat een speler van de tegenstander er niks van kon besloot hij even om het tegendeel te bewijzen en te laten zien wat hij buiten op de pleintjes geleerd had. Eerst noteerde hij de 3-2 en vervolgens zette hij de gehele Frisia defensie inclusief keeper te kakken door na een solo weer een gelijke stand op het scorebord te zetten. Dit bleef zo tot de rust en dus werd er met een 3-3 de rust ingegaan.

In de rust was aan de gezichten af te lezen dat de mannen niet tevreden waren met deze tussenstand en bij iedereen was het geloof zeer sterk aanwezig dat deze wedstrijd winnend werd afgesloten. Er werd afgesproken om de tweede helft alles te geven en tacticus Roeland gaf ook aan dat de gasten gedurende de hele helft onder druk moesten worden gehouden. Iets wat veel kracht kost en door het gehele team gedaan moet worden. Af en toe konden hierdoor de gasten gevaarlijk eruit komen maar Sander bewees dat hij met de week beter wordt op de goal en een zeer betrouwbare sluitpost te zijn. Ook creëerde Frisia zelf een aantal kansen maar helaas werden deze niet verzilverd en dus was de spanning voelbaar in de zaal omdat het nog steeds alle kanten op kon. Toch was het net als vorige week Arjan die ervoor zorgde dat er gejuicht kon worden. Nadat hij de bal op gepaste afstand had ontvangen besloot hij uit te halen en schoot hij de bal strak achter de doelman van de tegenstander waardoor hij wederom de voorsprong op het scorebord zette.

Emmeloord probeerde wel en kwam ook nog een aantal keren gevaarlijk in de buurt maar zoals al eerder genoemd was Sander in de tweede helft een sta-in-de-weg voor de gasten en wist hij de tweede helft zijn doel schoon te houden. Frisia kreeg nog een aantal levensgrote kansen maar onder andere Leon, Keimpe en André plaatsten de bal net naast het doel. Doordat de voorsprong nog steeds minimaal was bleven de Frisianen strijden voor elke meter en liepen de spelers de longen uit hun lijf. Ook de spelers die vanuit Frisia 2 waren meegenomen gingen heerlijk mee in deze strijd en onder andere Keimpe had de tong op zijn schoenen door de getoonde inzet. Dit resulteerde uiteindelijk wel erin dat Frisia de voorsprong kon behouden en nadat de laatste roerige minuut was aangebroken waarbij zowel Frisia als Emmeloord een speler even naar het strafbankje mocht verwijzen bleek de inzet ook voldoende om de overwinning uit het vuur te slepen: 4-3.

Een keurige overwinning van de heren en ook al was het spel niet altijd van hoogstaand niveau, iedereen mag toch trots zijn dat de drie punten in Leeuwarden blijven. Speciale dank naar de heren van Frisia 2 (inclusief de spelers die niet in actie zijn gekomen), zij hebben ons zeker geholpen om de drie punten te behouden. Volgende week staat er wederom een stadsderby op het programma en dit keer is Blauw Wit 1 de tegenstander. Wij zien jullie daarom graag op 16 november om 20:00 in de Wiarda Sporthal in Leeuwarden.

Frisia 1 - Futsal Emmeloord 2 (3-3) 4-3
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia