lacfrisia1883, JO9-7, JO9-11

Verslag Frisia JO9-11 - Frisia JO9-7

12 November 2016

Na 2 weken zonder competitiewedstrijden stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Frisia JO9-11 op het programma. Altijd bijzonder een wedstrijd tegen je eigen club met vriendjes en vriendinnetjes als tegenstander. In verband met de aankomst van Sinterklaas mochten we in alle vroegte opdraven op het korfbalveld. Dik aangekleed en voorzien van handschoenen en mutsen want het kwik begaf zich nog onder nul. Op Bren na beschikten we weer over een complete en fitte wedstrijdselectie, wat een luxe.

Inmiddels begint het fanatisme van onze supporters steeds gekkere vormen aan te nemen. Dat ze hard konden schreeuwen dat wisten we al, maar vanaf vandaag beschikt Frisia JO9-7 ook over een eigen op maat gemaakt spandoek! Grote klasse van de ouders!

Dan naar de wedstrijd. Onder bezielende leiding van scheidsrechter Ian vond om stipt 8:47u de aftrap plaats. Beide teams leken echter maar moeilijk op gang te komen. Of het nou door de kou, het vroege uur of de spanning voor Sinterklaas kwam, er zat in de openingsfase nog weinig lijn in het spel van beide Frisia ploegen. Toch had JO9-7 een licht overwicht in het eerste kwartier en dit werd in korte tijd vertaald naar een 2-0 voorsprong. Beide goals kwamen van de voet van Raven die zijn inmiddels bekende neusje voor de goal maar weer eens bewees. Zeker de 2e is het vermelden waard: een bekeken ‘wippertje’ over de keeper, keurig!

De eerste helft ging vervolgens redelijk gelijk op met kansen voor JO9-7 op een ruimere voorsprong maar toch had het bij rust ook net zo goed 2-2 kunnen staan. Maar Jayden bewees dat hij naast een puik verdediger ook als keeper prima uit de voeten kan. Rust.

Ondanks de kou smaakte de limo en een stuk ontbijtkoek weer prima. Raven wilde graag op jacht naar meer goals en Lisanne sprak de keeperstrui en -handschoenen wel aan dus die maakte haar opwachting in het doel. De 2e helft ging los en Frisia JO9-11 nam brutaal het heft in handen en wist JO9-7 op eigen helft vast te zetten. Maar waar zouden we toch zijn zonder de meiden in dit team. Wanneer het het hardst nodig is, staan zij op en nemen het team op sleeptouw. Sylke wist weer een prima wedstrijd te belonen met een doelpunt door slim op te letten bij een uittrap van de keeper en haar verdiende goaltje mee te pikken. En om het feest compleet te maken maakte kort daarna Yalisha haar eerste doelpunt ooit door niet te twijfelen en met een verwoestende uithaal de bal in de linkerbovenhoek te jagen. Grote klasse.

De zege kon ons nu niet meer ontglippen maar JO9-11 wist nog enkele keren gevaarlijk uit te breken en dicht bij het doel van JO9-7 te komen, maar of Mees zat er met 1 van zijn ‘uitschuif-benen’ tussen of Lisanne reageerde zeer alert als professioneel keepster. Compliment voor beide.

Maar het grootste compliment gaat vandaag naar Nathan. Want zo goed en aanvallend spelen maar continue de bal op de paal, keeper of net naast dan is het knap om het ‘koppie’ erbij te houden en door keihard te werken toch nog 2 goals weten te maken, klasse! De stand was inmiddels 6-0 en dat voetbalt uiteraard heerlijk. De wedstrijd kabbelde naar het einde als een schot van onze hardwerkende kleine pitbull Sherelyne via een been van de tegenstander de eindstand op 7-0 bepaalt. Kort daarvoor had Hessel, getooid met muts, nog een uitgelezen kans om met een prachtig diagonaal schot het doel te treffen, maar helaas voor hem (en zijn vader) ging de bal net voor langs. Hessel, prima wedstrijd en die goals komen echt nog wel!

Wederom weer een heerlijke wedstrijd en het team verdient een groot compliment dat er ondanks de kou zo hard en goed gewerkt is! Aankomende week weer trainen en volgende week uit naar Dronrijp. Goed weekend!

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia