JO15-1, lacfrisia1883

Competitie: SC Genemuiden JO15-1 - Frisia JO15-1

Zaterdag 12 november 2016
Competitie: SC Genemuiden JO15-1 - Frisia JO15-1 (0-0) 0-1

SC Genemuiden JO15-1 heeft op eigen veld zijn vierde nederlaag van het seizoen geleden. Tegen Frisia kwam de kwakkelende ploeg uit Genemuiden niet verder dan een 0-1 verliespartij.

Voor rust viel er weinig te beleven in Genemuiden. Genemuiden-doelman Jan-Bas Peute ranselde een paar keer op katachtige wijze zijn doel schoon en een 100% doelkans van Fernando die de bal naast kopt, maar meer gevaar kon Frisia eigenlijk niet stichten. Aan de andere kant kon Genemuiden weinig uitrichten en was de ruststand 0-0.

In de tweede helft werd het wel leuk aan Frisia zijde. De eerste 15 minuten moeten minimaal in 2 doelpunten zijn omgezet, maar het blijft vooralsnog bij een clean sheet.Een terecht gegeven penalty in de 10e minuut wordt slecht ingeschoten door Stefan, waardoor Genemuiden in een stuntje gelooft. De Leeuwarders blijven het spel bepalen en creëren de kansen, maar gingen hier weinig creatief mee om. 

Door de vele risico's die genomen werden om de 3 punten mee naar huis te nemen, ziet Genemuiden zijn enige echte grote kans via de binnenkant paal het veld weer in kaatsen. Een mazzeltje maar zou ook geheel onverdiend zijn. 5 minuten voor tijd was het toch raak voor de uitploeg.

Na een prima loopactie van Jan Karel, werd deze op rand zestien meter gevloerd en kon Given de bal uit een vrije trap met precisie langs de Genemuiden doelman werken; 0-1.

Met deze summiere overwinning op Genemuiden staan de Frisianen op een verdienstelijke 4e plaats met uit 10 wedstrijden 20 punten en een doelsaldo van 18 voor en 13 tegen.

Over 2 weken thuis de subtopper tegen de nummer 5 ATC'65 uit Hengelo. 

Zet em op en ga ervoor!

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia