lacfrisia1883, Frisia 3

Frisia 3 wint in bizar duel van SWZ 3

Frisia 3 wint in bizar duel van SWZ 3

Een overwinning dus tijd voor een verslag. Frisia 3 schrijft alleen bij een positief resultaat een verslag. Er stond een enorm belangrijke wedstrijd op het programma. Na een goede start van het seizoen met uit de eerste vier wedstrijden acht punten moest Frisia toch even een pas op de plaats doen. De laatste wedstrijden gingen, op Bergum thuis na, ronduit slecht. 0 punten en een schrikbarend doelsaldo. De afgelopen weken is er ook genoeg gebeurt. Maarten is weer enigszins fit, Kevin is spoorloos en ook Ricardo is weer eens op vakantie of aan het werk. Coach Mijnheer kwam na een midweekje Amerika met een stevige jetlag thuis. Ook vandaag hadden we de nodige personele problemen. Robbert, Mahdi, Raymond, Jort en Jordi hadden de avond daarvoor al met het tweede meegedaan en speelden noodgedwongen ook een zeer belangrijke rol in de derde helft daarvan. Onze Joost speelde in alle opzichten een opmerkelijke wedstrijd.

De eerste helft kunnen we kort en krachtig over zijn. Het spel was niet om aan te zien en Frisia ging mee in het ontzettend lage tempo van de wedstrijd. Behoudens de 1-0 van SWZ gebeurde er helemaal niks noemenswaardigs. Coach Mijnheer beschreef het in de rust met de legendarische woorden: ‘’jongens, ik krijg hier echt gekneusde ogen van, het is niet om aan te zien!’’.

De tweede helft leek er te zijn geluisterd naar de coach. Frisia pakte het initiatief en begon zowaar te voetballen wat resulteerde in een aantal aardige kansen. Na een aantal minuten in de tweede helft viel de 1-1. Onze Joost schoot vanaf een meter of 20 met een droge knal raak en zorgde zo voor de gelijkmaker die belangrijk was. Hierna volgde een aantal bijzondere momenten.
Joost kwam in duel met een speler van SWZ die het hier niet mee eens was en besloot om hem nog een trap na te geven met een rode kaart als gevolg. Hierna  floot de scheids even af omdat de beste man een blessure had aan zijn kuit. Niet geheel onlogisch als je geen warming-up doet met gemiddeld twee graden boven 0. Na kort masseerwerk van, jawel, Joost de Boer kon de scheids de wedstrijd vervolgen. Uiteindelijk wint Frisia deze bedroevende pot wel. Onze spits Keimpuuh krijgt een prima steekbal en sprint op de keeper af waarna hij beheerst afronden de drie punten meeneemt naar Liwadden.

Een goed resultaat waar we mee door kunnen. Voor onze vaste supporters nog een mededeling: volgende week zijn wij vrij. De week erop spelen we weer tegen LSC.

Sportieve groet,

JM 15
 
 
Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia