Frisia 1, lacfrisia1883

Frisia 1 thuis ijzersterk!

Frisia 1 thuis ijzersterk!

Tegen GRC Groningen pakte Frisia drie belangrijke punten (4-0). Hiermee ging het op de ranglijst over de stads Groningers heen en dat voelde toch wel heel erg lekker. Het nestelde zich hiermee op de 7e plaats van de ranglijst. Wederom werd de wedstrijd geleid door een arbitrair trio. De complimenten hiervoor gaan naar de KVNB. Frisia startte voortvarend en de organisatie stond als een huis. Met Wieringa en Terpstra als mandekkers en Postma als controleur daarachter. Doelman Timmer straalde ook al meteen een rotsvast vertrouwen uit en kreeg de eerste helft nauwelijks iets te doen. GRC mocht aan de bal haar kunstje doen en waar Frisia de bal veroverde werd het ook meteen gevaarlijk. Met de strateeg op het middelveld Vos kreeg Frisia ook mogelijkheden. Zo ontstond er een open wedstrijd waarbij de meeste kansen voor Frisia vielen te noteren. Via de zijkanten werd het in de eerste helft vooral gevaarlijk via Bourakba. We schrijven de 16e minuut van de wedstrijd waarbij Den Hartog de aanval opzet met Mollema. Vervolgens krijgt de bal terug en schiet onberispelijk raak (1-0). De bezoekers komen vervolgens nog iets beter in de wedstrijd en lijken optisch een overwicht te hebben. Dit echter zonder uitgespeelde kansen.

Frisia middels, Mollema, Den Hartog en Bourakba kwam wel goed door maar de kracht of richting in het schot ontbrak. Ruststand derhalve 1-0. De welbekende donderspeech in de kleedkamer van GRC bleef niet uit en men kon dan ook wat verwachten uut Gruningen. Maar……..Frisia trapte echter af en kwam via de linkerkant (Mahnin en Pater) direct goed door waarna de bal bij de 2e paal werd ingeschoten door Bourakba. Daar waar de jonge frivole aanvaller vorige week van dichtbij miste schoot hij nu wel raak (2-0). Daar gingen de goede bedoelingen van GRC. Een geweldige opsteker! Men probeerde het uiteraard nog wel maar dan was daar altijd nog doelman Timmer. Met twee geweldige reddingen hield hij Frisia op het juiste spoor. Zo ontstond een wedstrijd waarbij GRC vol de aanval zocht en Frisia het moeilijk kreeg. GRC liet hierdoor wel gaten vallen en er ontstonden diverse kansen voor Frisia.

Met Baron voor de moe gestreden en lichtgeblesseerde Pater ging men de laatste 20 minuten in. Het wedstrijdbeeld bleef onveranderd. Het was Wijbenga die een uitstekende één twee met Bourakba afrondde en de 3-0 op het scorebord liet aantekenen. De punten zaten in de tas voor L.A.C. Frisia 1, maar er kwam nog wel wat slagroom op de taart. De ingevallen Bouma (voor de enorm hard werkende Mollema) scoorde in de rebound de 4-0. Het aanwezige publiek ging uit zijn dak. Qua kansen had de score nog hoger uit kunnen vallen maar het vizier stond niet scherp genoeg. Dit zou ook wat teveel van het goede zijn wat voetballend kon GRC er echt wel wat van. Op agressiviteit, felheid, inzet en een enorme beleving behield Frisia zijn ongeslagen thuisstatus. Een prachtige prestatie van het collectief en een heerlijke opsteker voor de komende uitwedstrijd tegen stadsgenoot F.V.C. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond 26 november om 19.00 uur. Komt allen! Mooi man.

Supporter.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia