3 op een rij voor Frisia zaal 1!

Frisia mocht gisteravond weer aantreden voor een potje en voor de tweede keer dit seizoen stond er een derby op het programma; Blauw Wit was de tegenstander. Een oude bekende omdat de meeste spelers van de tegenstander vorig jaar nog kampioen werden, toen we samen met elkaar in de 1e klasse speelde. Belangrijk verschil is nu wel dat Tarek Bourakba de clubkleuren van Blauw Wit verruilde voor de kleuren waarin hij thuishoort: blauw en geel. Naast Tarek waren vandaag Michiel, Roeland, Jordi, Anne, Gert-Jan, Mark, Jelmer en natuurlijk Sander van de partij. Nadat de mannen vertrouwen hadden getankt uit voorgaande wedstrijden werd er dus vol goede moed naar de wedstrijd geleefd. Echter werd er voor de wedstrijd eerst een minuut stilgestaan bij het plotselinge overlijden van stadgenoot Leroy Freijssen en speelden de Frisianen met rouwbanden.

Toen de minuut stilte voorbij was en de scheidsrechtster het beginsignaal liet klinken begonnen de Frisianen furieus aan de wedstrijd en was het Jelmer die al na 30 seconden de 0-1 op het scorebord zette. Hierna werd er geen gas teruggenomen maar ging Frisia op zoek naar meer en was het uitgerekend Tarek die de 0-2 liet noteren binnen 2 minuten nadat hij hard binnenschoot. De gastheren leken daarna wakker te zijn en lieten de (enigszins discutabele) 1-2 bijschrijven, de bal was echt één meter nog VOOR de lijn! Maar Frisia ging ongestoord verder en wederom was het Jelmer die de score weer verder uitbreidde naar 1-3. De Frisianen bleven gretig en na een goede pass van Gert-Jan wist Roeland zelfs de 1-4 op het scorebord te tekenen. Anne zag dit allemaal aan vanaf de bank en besloot zichzelf in het veld te brengen. Na enkele balcontacten lag na een zeer fraaie pass van Gert Jan en een nog veel mooiere afrond van Anne de 1-5 tegen de touwen. Amper 5 minuten waren gespeeld!!!!!!

De Frisianen haalden daarna het gas eraf en de minuten streken voorbij waarbij het publiek zeker nog een aantrekkelijke wedstrijd te zien kreeg maar moesten ze toch bijna een kwartier wachten tot het moment dat Blauw Wit wat besloot terug te doen en een vrije trap hard werd binnengeschoten. De Frisianen begonnen hierna weer aan te drukken en de sterk spelende Michiel liet de volle tribune (en vooral zijn junioren) zijn kwaliteiten zien en de voorsprong weer naar 4 doelpunten te brengen. Voor rust werd die voorsprong nog met een doelpunt uitgebreid nadat de rots in de branding Roeland zijn tweede doelpunt van de avond liet bijtekenen.

Met een comfortabele voorsprong werd de rust ingegaan maar men weet hoe snel het kan gaan met zaalvoetbal en dus moest er scherp worden begonnen aan de tweede helft. Blauw Wit bleek echter beter uit de rust te zijn gekomen en kwamen terug tot 3-7. Frisia liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en een strakke voorzet van Michiel werd bij de tweede paal binnengetikt door Jelmer, die daarmee zijn derde van de avond maakte en zichzelf beloonde voor een prima wedstrijd. De wedstrijd bleef voor de toeschouwers aantrekkelijk en in de tweede helft was er gevaar voor beide doelen en Blauw Wit dacht de wedstrijd nog spannend te kunnen maken door er 4-8 van te maken. Frisia kwam echter niet meer in de problemen en Gert Jan liet zich ook op het wedstrijdformulier noteren door er 4-9 van te maken. Nadat Tarek een snelle actie gevolgd met een hard schot de voorsprong op 4-10 te zetten bleek de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg kwam nog wel terug tot 6-10 maar er was allang duidelijk dat Frisia de voorsprong niet meer uit handen zou geven. Nadat de oudgediende Jordi nog even door de leidsvrouw naar de strafbank werd verwezen, Sander nog probeerde te scoren met iets dat moest lijken op een schot en (topscorer) Mark heel zacht fluisterde op de bank dat hij niet had gescoord vandaag werd er afgefloten en betekende dit de derde overwinning op rij!

De getoonde inzet en gretigheid heeft ervoor gezorgd dat de wedstrijd gewonnen is en zijn de mannen op de goede weg. Iedereen lijkt de smaak te pakken te hebben en deze win-streak willen we graag uitbreiden en dus kunnen we alweer uitkijken naar de volgende (thuis)wedstrijd tegen Urk ZVV 2 op 23 november om 20:00.

Blauw wit 1 - Frisia 1 (2-7) 6 - 10

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia