DFC Dronrijp JO9-3 - Frisia JO9-7

19 November 2016

"Zaterdag was de mooiste dag van de week" zongen Acda en de Munnik ooit…

Vandaag was echter de tekst van Blof meer van toepassing: "Zaterdag, zag ik de week die in het water lag"! Want het was en bar en boos vandaag. Een brede strook buien trok prachtig over NoordHolland richting Leeuwarden en dus dwars over het Pittoreske Dronryp.

Daar stond vandaag onze een-na-laatste wedstrijd op het programma op het eveneens prachtige tijdstip van 9:00u. Keurig half negen druppelden we dan ook binnen in de kantine van de plaatselijke FC. Kantine is echter een ruim begrip voor deze meer uit de kluiten gewassen woonkamer. Máár er stond een tafelvoetbal en dat bleek een perfecte, overdekte, warming-up te zijn.

De regen kwam nog altijd met bakken uit de lucht en een temperatuur van maar net boven nul zorgde voor zware omstandigheden. Met wederom het enige echte JO9-7-Spandoek prominent aanwezig langs de lijn ving de wedstrijd aan. De JO9-3 van Dronryp stonden onderaan in de competitie dus op voorhand zou hier wat te halen moeten zijn. Van meet af aan was duidelijk wat de intenties waren van Frisia. Hier waren doelpunten te halen en het liefst zoveel mogelijk. Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-1, 0-2, 0-3 én 0-4 op het scorebord stonden. Raven bewees eens te meer, ondanks licht blessureleed (aldus zijn ietwat overbezorgde vader Michel), dat hij in bloedvorm verkeerd en dat momenteel elke bal raak is. Als een raaf hangt hij rond de goal loerend op een kans om deze vervolgens genadeloos af te maken. Klasse.

Dronryp was duidelijk een maatje te klein en de sporadische uitbraak werd vakkundig onklaar gemaakt door onze sterke verdediging. Nog voor rust stelde Nathan de zege volledige veilig middels 2 prima doelpunten: 0-6 al voor de rust, dit was lekker voetballen met dit weer.

Tijd voor de rust en op dagen als dit verlang je stiekem wel weer naar zo’n vies, donkerbruin, niet naar thee-smakend, kopje thee, maar tijden zijn veranderd en ook de limo smaakte heerlijk. Bren z’n tenen werden ontdooid en verder was er niet heel veel te bespreken, alles liep naar wens.

De 2e helft begon en de regen trok langzaam Noordwaarts weg en dat was wel zo prettig voor de spelers, publiek én coaches. Bij Dronryp was de geest inmiddels volledig uit de fles. De kou en achterstand had het team bijna letterlijk verlamd. Spelers stonden stil en konden enkel nog sporadisch hun voet tegen de bal zetten. Hierdoor kon Frisia natuurlijk heerlijk voetballen en wat er de 2e helft vertoond werd deed ieders Frisia-hart overslaan. Prachtige aanvallen van achteruit over diverse schijven waren geen uitzondering. Een van de mooiste goals van de middag kwam ook voort uit zo’n aanval waarbij Lisanne Sylke perfect aanspeelde en laatstgenoemde keurig afrondde.

Even daarvoor had Jayden met een droge knal de zevenklapper op het bord laten noteren, prima wedstrijd weer van zijn kant! De beer was nu goed los en het was eenrichtingsverkeer naar het doel van Dronryp. Het weer had echter ook gevolgen voor het veld. Het veld was niet alleen erg sompig geworden maar er stonden ook verraderlijke plassen in het doelgebied. Dit leidde tot een van de meest kolderieke momenten van de ochtend. Na wederom een heerlijke aanval belandde de bal bij Sylke, die aarzelde niet en haalde met een ferme trap uit. De bal vliegt laag over het veld richting doel, passeert de keeper en terwijl publiek en coaches de goal al vieren gooit een plas óp de doellijn roet in het eten, de bal blijft liggen, op de doellijn! Hilariteit alom. 

Maar Sylke niet getreurd, een vergelijkbare situatie deed zich ook al eens voor in 1988 bij een wedstrijd tussen Ajax en PSV (https://youtu.be/Puai6GQDbBs) het overkomt de besten dus.

Toch ook nog even een speciale vermelding voor Bren met zijn ‘prutbeen’. Want terwijl de wedstrijd nog in volle vaart bezig is, had Bren het reuze druk met het aan zijn teamgenoten én tegenstanders showen van zijn door de modder besmeurde outfit. Tja, op echt gras wordt je vies. Heerlijk.

De eindstand van deze heerlijke wedstrijd werd na goals van Nathan en Lisanne bepaalt op 0-10! Voor het eerst dubbele cijfers! Op verzoek van Dronryp werden de penalty’s niet meer genomen, hun team was inmiddels zo tot op het bot verkleumd geraakt dat de emoties hoog opliepen. 

Daar had Frisia totaal geen last van, de zege smaakte heerlijk!

Na deze overwinning komt Frisia qua punten op gelijke hoogte met de nummer 2, Friesland JO9-1, maar op basis van doelsaldo staan wij er iets beter voor. Volgende week volgt de laatste wedstrijd waarbij in theorie het kampioenschap nog behaald kan worden. Daarvoor moet er echter wel met 68-0 gewonnen worden van de koploper en mag Friesland niet winnen…we gaan het meemaken.

 “Zaterdag was de mooiste dag van de week
En je wist het als je naar je vriendjes keek: 
Hier gaan ze heel wat beleven”

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia