lacfrisia1883, Frisia zaal 1

Frisia zaal 1 nestelt zich in middenmoot!

LAC Frisia 1 - zvv Urk 2 (2-0) 4-2

Na een reeks van 3 overwinningen kon daar gisteren weer een vervolg aan worden gegeven. Daarvoor moest eerst ZVV Urk 2 aan de kant worden gezet. Voorafgaand stonden beide teams uiterst dicht bij mekaar. Urk op 5, Frisia op 6. Winst zou betekenen dat de mannen na vandaag een plekje zouden opschuiven op de ranglijst. Door personele problemen moest er weer een beroep worden gedaan op Frisia zaal 2 en stelden Jort, Keimpe en Leon zichzelf beschikbaar. Daarnaast waren Sander, Anne, Jelmer, Arjan, Roeland en Jordi (even niet op vakantie) van de partij. Vol vertrouwen werd er uitgekeken naar de wedstrijd en omdat alle thuiswedstrijden naar 20:15 zijn verplaatst verzamelden de mannen zich om 19:45 en werd er even kort een praatje gehouden. Om 20:00 waren de korfballers uit de zaal vertrokken en kon er worden begonnen aan de warming-up. Nadat bij onder andere Sander de stijfheid door de zware training van de dag ervoor uit de spieren was kon er worden begonnen aan de wedstrijd.

Frisia begon overtuigend aan de wedstrijd en had eigenlijk binnen 10 seconden voor moeten staan maar Leon zag zijn inzet net niet tot doelpunt geprolongeerd worden. Frisia bleef in het begin van de wedstrijd de overhand houden en de gasten hadden moeite om mee te gaan in de wedstrijd. Het was wachten op het eerste Frisiaanse doelpunt en na 4 minuten was het Roeland die eerst zijn man passeerde en vervolgens de bal laag rechts in de hoek schoot. Na het doelpunt bleef Frisia aandringen en kreeg het een aantal kansen maar beloonde zichzelf niet. Frisia was een aantal keren zeer dichtbij maar onder andere Leon zag zijn inzet weer net aan het doel voorbijgaan nadat Anne met een geweldige actie via een panna Leon wist te bereiken. Het was wachten tot de twaalfde minuut waarin Urk de eerste echte gevaarlijke aanval liet noteren, uit de counter die daaruit voortkwam hield Keimpe de bal sterk in bezit en na een kap beweging gevolgd door het schot liet hij de 2-0 noteren op het scorebord. Hierna kwamen de gasten beter in de wedstrijd en probeerden zij voor de rust de aansluitingstreffer nog te maken maar doordat Frisia fel bleef verdedigen hield Sander zijn doel schoon in de eerste helft en werd er met 2-0 gerust.

In de rust werden snel de koppen bij mekaar gestoken en was het vertrouwen duidelijk aanwezig om de wedstrijd binnen te halen. Daarvoor moest er wel de hele 2e helft worden gestreden omdat het vandaag niet allemaal even makkelijk ging maar vol goede moed begonnen de Frisianen aan de 2e helft. Wederom was het Frisia die beter uit de startblokken kwam en een drietal grote kansen werden om zeep geholpen doordat er niet met een killer mentaliteit werd afgemaakt en het balletje te vaak nog een keer breed werd gelegd. Nadat de derde grote kans werd gemist liet Urk zien hoe er moest worden afgemaakt en uit de tegenaanval lieten de Urkers de 2-1 aantekenen in de 29e minuut. Frisia liet zich niet van zijn stuk brengen en probeerde de voorsprong weer te vergroten maar de kansen om dat te bewerkstelligen werden niet benut en dus bleef het spannend. Spannend werd het al helemaal toen de gasten zelfs langszij kwamen in de 32e minuut.

Na de tegentreffer had Frisia het lastig en leken de Frisianen het vertrouwen een beetje kwijt te zijn. De gasten kregen de betere kansen maar Sander was niet van plan om nog meer doelpunten te incasseren en redde een aantal keren knap. Het publiek voelde de spanning en kreeg een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Frisia deelde zelf wat speldenprikjes uit en onder andere een schot van Anne was een prooi voor de doelman van Urk. Frisia bleef hierna energie in de wedstrijd steken wat na 45 minuten uiteindelijk resulteerde in een lange uitworp van Sander die daarmee de goed spelende Arjan bereikte, deze speelde snel door op broeder(liefde) Jelmer die vervolgens Jordi wist te bereiken. De oudgediende met zijn schat aan ervaring bleef ijskoud en plaatste de bal door de benen van de doelman waarmee hij Frisia weer op een voorsprong zette. In het vervolg probeerde Urk wederom de stand gelijk te trekken maar in de 48e minuut was het Jelmer die na een counter goed kruiste en daardoor oog in oog kwam met de doelman van Urk. Jelmer bleef rustig en nadat hij de doelman passeerde schoot hij de 4-2 tegen de touwen met nog zo'n 2 minuten op de klok. Urk probeerde nog wat maar kon niet meer echt gevaarlijk worden en dus noteerden de mannen van Frisia de 4e overwinning op rij.

Het was zeer spannend maar natuurlijk willen we de toeschouwers ook vermaken. Complimenten voor de getoonde inzet en het rustig blijven nadat de score gelijk stond. In het begin van het seizoen gaven we op zo'n moment vaak de wedstrijd weg maar ook dit is een teken dat we als team gegroeid zijn. Al met al een verdiende overwinning doordat Frisia gedurende de wedstrijd feller was en meer kansen creëerde. Volgende week hebben we een weekje vrij en de week daarop gaan we op bezoek bij DOSKO (Emmer-Compascuum) waar we proberen deze reeks voort te zetten!

Met vriendelijke groet,

Sander Bouma

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia