lacfrisia1883, JO9-1

Frisia JO9-7 – Deinum JO9-1

Zaterdag 26 november

En dan is het alweer tijd voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. En wat voor wedstrijd! Tegen de koploper en op papier was zelfs het kampioenschap nog mogelijk. Daarvoor moest er wel ‘even’ met 68-0 gewonnen worden en mocht de nummer 3, Friesland die speelde tegen de nummer laatst, niet winnen…we hadden de champagne en bloemen dus maar niet meegenomen…

De condities waren heerlijk deze ochtend: graadje onder nul, geen wind en een heerlijk zonnetje. En zoals vaker dit seizoen konden we ook vandaag weer over een complete en fitte selectie beschikken.

Rond 9:00u klonk het fluitsignaal en de bal rolde op het korfbalveld. Onze tegenstander van vandaag, Deinum JO9-1, betrof dus de koploper en stond met een straatlengte voorsprong bovenaan in de stand met het maximaal haalbaar aantal punten en een doelsaldo van 85 voor en maar 1 tegen. En de verklaring daarvoor was al snel duidelijk. Een aantal jongens was duidelijk een jaartje ouder, behendiger en vooral fysiek sterker. Tel daarbij op dat Frisia totaal niet wakker aan de wedstrijd begon en een snelle forse achterstand was het resultaat. Op alle fronten werd Frisia afgetroefd en overlopen. Dat de teller niet voor rust al op de 10 stond is het gevolg van het missen van de nodige kansen van onze tegenstander en knap keeperswerk van Lisanne.

Tijd voor rust en bezinning. En of het aan de limo lag of de altijd inspirerende woorden van coach Michel, de tweede helft was het weer als vanouds genieten. Tuurlijk, Deinum domineerde en wist met nog enkele prachtige goals de score verder op te krikken, maar toch gaat deze wedstrijd herinnert worden aan die ene prachtige uitbraak waarbij Lisanne haar geweldige eerste seizoenshelft beloonde door 1-op-1 met de keeper het hoofd koel te houden en fraai af te ronden, we hadden gescoord tegen de op papier onverslaanbare ploeg!!

Uiteindelijk werd het heel verdienstelijk 1-13 maar door dat ene doelpunt en het vertoonde spel ging iedereen weer met een big smile het veld af. En daarmee eindigt Frisia de eerste seizoenshelft op een keurige 3e plaats in de competitie. Via deze weg wil ik alle spelers: Nathan, Mees, Yalisha, Jayden, Sherelyne, Raven, Sylke, Lisanne, Hessel, Bren, de coaches en alle ouders een geweldig compliment maken. Door jullie inzet op de woensdagmiddagen en de extra vrijdagtrainingen is het niveau gedurende de competitie omhoog gegaan en hebben we veel wedstrijden met mooi voetbal gewonnen!

Nog een paar keer trainen en dan gaan we verder in de zaal.

Goed weekend!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia