Wedstrijdverslag Blauw-wit '34 JO17-2 - Lac Frisia 1883 JO17-2Er zijn in Leeuwarden al heel wat stadsderby's uitgevochten en vandaag was er weer zo een, jongens die elkaar elk jaar treffen en dit waarschijnlijk de komende jaren ook zullen doen. De afgelopen jaren wist deze lichting van Frisia niet te winnen van Blauw-wit, maar u begrijpt dat het deze keer anders afliep:

7:45 uur verzamelen is vroeg voor onze JO17-2 jongens, sommigen hadden de avond ervoor een druk programma, maar hier was niets van te zien tijdens de wedstrijd. Het strijdplan werd besproken, met een 4-4-2 systeem moest de aartsrivaal worden bestreden en zo geschiedde!

De eerste helft was spannend, voor beide teams waren er kansen, zelfs grote kansen, die zomaar positief hadden uit kunnen vallen voor Frisia. Langzaam begonnen onze jongens te geloven in een mooi resultaat. Opvallend was de gretigheid van iedere speler om duels te winnen. Riemar wist zijn goal schoon te houden en Blauw-wit merkte steeds meer dat het deze keer geen bekeken zaak zou worden. De tweede helft was de eerste 15 minuten erg spannend. Niet omdat het gelijk opging, maar meer omdat Frisia de een na de andere aanval niet in een goal wist om te zetten. Er waren echt mooie aanvallen bij, waarbij opviel dat het doorzetten en vroeg storen veel balbezit opleverde. De tactiek bleek goed uit te pakken.  Die credits mag de goed coachende trainer/coach Ward in zijn zak steken. Toch bleef het lang 0-0 en ondanks de mooie aanvallen was de 1ste goal van Frisia zeker niet fraai, maar welverdiend op basis van de krachtsverhouding. Almer schoot de bal via het been van de centrale verdediger achter de keeper: 0-1!

Aanvallen bleven komen, echter voelde je dat Blauw-wit er nog in geloofde. Een van de spaarzaam goede aanvallen kwam uit bij een van de ervaren spelers, die met een goed geplaatst schot Riemar wist te verschalken in de rechter hoek. 1-1. Vlak voor dat moment had ondergetekende gezegd dat een tegengoal niet voor de hand lag..helaas...

Des te mooier was het antwoord van Frisia. Aftrap, lange bal op de snelle Jasper, die zijn tegenstander de baas was en op snelheid passeerde en hard uithaalde. 1-2! Geweldig!  Na aandringen van de thuisploeg werd de strijd wat grilliger en waren sommige Frisianen wel erg enthousiast in de duels, wat soms tot opstootjes, gemor en gemopper op de scheidsrechter opleverde. Overigens mag gezegd worden dat scheidsrechter Moerings de wedstrijd goed heeft geleid en terecht 2 gele kaarten (Frisia) en 1 rode kaart (Blauw-Wit) heeft uitgedeeld. De druk van Blauw-Wit bleef aanhouden en het was soms mooi om te zien hoe rustig de verdediging de bal achterin onder druk overspeelde om de bal bij hun middenvelders te krijgen. Links back Max was een van de opvallende spelers in de 2de helft, die besloot de strijd niet op te geven en met veel bravoure de truckendoos opengooide in zijn rushes naar voren. De Squad kreeg regelmatig applausjes van de genietende supportersschare van Frisia. De 1-3 - wederom van Jasper - was eigenlijk dik verdiend en was een terechte einduitslag, die net zo goed met dubbele cijfers geëindigd had kunnen worden.

Al met al een leuke en spannende wedstrijd, waar Frisia terecht aan het langste eind trok! Proficiat jongens, mooi resultaat!

Verslag : Jurjen Ament
Foto’s  :  Auke Smit{flickr album=72157677151105595}

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia