Frisia 5 vindt spelen op kunstgras niet meer leuk
Ja beste lezers en lezeresjes.

De recent ontstane ophef over het spelen op kunstgras heeft ook bij Ut Vijfde nogal wat korreltjes doen opwaaien.
Ondanks het feit dat Ut Vijfde al jarenlang ervaring heeft met het spelen op kunstgras nemen de irritaties gestaag toe.

Niet alleen op sportief vlak maar ook in het dagelijkse sociale leven. Neem nou part-time ex-leiderdt Gerton Werkema, prima jongen hoor, bescheiden hypotheekie, leuk wit huuske, weest wel.
’Nog voordat het kunstgras werd geïntroduceerd had ik een heerlijk weelderig bos haar.
Ik moest in die tijd wel 2x per uur naar de kapper, maar 10 jaar later en mede door het spelen op kunstgras is daar helaas niet veel meer van over’.
Ook Anne de vries herkent deze ontwikkeling. Ik ging voordat het kunstgras werd geïntroduceerd vaak samen met Gerton naar de kapper. Soms wel 3 x per uur en kijk mij nou eens.
Dat spelen op kunstgras is funest voor mien kapsel weest’. Ook de gebroeders Landstra herkennen dit probleem. ‘Nog voordat het kunstgras werd geintroduceerd ging ik samen met mijn broer Bas, Gerton en Anne soms wel 4x per uur naar de kapper. ‘Ik had ook zo’n ongelooooflijk bos haar. Sinds ik speel op kunstgras heb ik mijn kapper niet meer gezien en hij mij ook niet’, aldus een openhartige Marthijn Landstra.

Ook Jan Altijdkramp herkent zich in dit profiel. ‘Vroeger had ik een heerlijk opwindend permanentje á la Ruud Gullit.
Ik ging, nog voor de opmars van het kunstgras, soms wel 5x per uur naar de kapper met mijn vrolijke vriendjes Gerton, Anne en de gebroeders Landstra en sinds ik op kunstgras speel is gaandeweg mijn haar verdwenen’. Het meest schrijnende verhaal komt toch wel van Bert Timmer. ‘Tsja, waar zal ik beginnen, voordat ik op het kunstgras speelde had ik een heerlijk bos haar waar Sylvana Simons en Bridget Lewis nu nog jaloers op zouden zijn.Ik had zo’n dik bos haar dat ik samen met Gerton, Anne de gebroeders Landstra en Jan Altijdkramp best regelmatig naar de kapper moest. Soms wel 6x per uur. Het was zelfs zo erg, Ted, dat ik op een willekeurige dag wel 9x mijn haar moest föhnen. Nou ,Ted, ik kan je vertellen dat is niet föhn...eh fijn’ aldus een aangeslagen Bert Timmer.

Tsja beste lezers en lezeresjes, het spelen op kunstgras heeft niet alleen een negatieve invloed gehad op de uiterlijke kenmerken van de mens maar ook het karakter speelt een negatieve rol . Bart de Vries, vroeger full-time fuifnummer, geeft aan te zijn veranderd sinds de komst van het kunstgras. Vroeger, nog lang voor het ontstaan van kunstgras, maakte ik behoorlijk wat grappen en grollen. Soms wel 7 op een dag. De ene was nog leuker dan de ander. Ze noemden me wel eens gekscherend Bart Finkers maar tijden veranderen en sinds ik speel op kunstgras kan men mij niet meer betrappen op een leuke grap en ik weet zeker dat het door dat vermaledijde kunstgras komt. De laatste keer dat ik een grap maakte was op 1 april 2003. Ik was toen bij de groenteboer en wilde graag een pond appelen, waarop de groenteboer zei; ik heb alleen maar kilo’s. Oh, doe dan maar een pond kilo’s, zei ik toen. Dat was de laatste keer dat ik een grap maakte, aldus beveiligingsexpert Bart de Vries.

Dat het spelen op kunstgras niet alleen gevaarlijk is maar ook het sociale welzijn van de mens aantast beaamt ook Don Leo Broersma. ‘Nog voordat het kunstgras was uitgevonden had ik een behoorlijk eigenzinnige muzieksmaak. Ik was gek van Marianne Rosenberg, Brotherhood Of Men Teach inn en The Rubbettes,(je weet wel, Ted, dat heerlijke protestliedje Sugar Baby Love uit 1974 ongeveer) Ik bezocht dan ook elk heavy metal concert in Nederland en omstreken want je wil die zojuist genoemde giganten wel eens in levende lijve zien nietwaar, maar sinds ik speel op kunstgras moet ik niets meer weten van heavy metal. Sterker nog;laatst heb ik een hele week vrijgenomen om de Evergreen top 1000 op radio 5 in zijn geheel te beluisteren. Je kunt mij en mijn lieftallige vrouw wakker maken voor krakers zoals The Elephant Song van Kamahl, Vous Permettez Monsieur van Adamo, We’ll meet Again van Vera Lynn of Eenzaam Zonder Jou van Will Tura.Ja, je kunt wel stellen dat mijn interesse in muziek sinds de komst van het kunstgras rigoreus is omgeslagen.

Ja, beste mensen , dit zijn zomaar een paar ontboezemingen van spelers van Ut Vijfde en na ampel beraad is besloten om een bewzaarschrift in te dienen bij de KNVB waarin bovenstaande pijnlijke

voorbeelden uiteen werden gezet om zo het spelen op kunstgras te verbieden. Helaas gaf de KNVB geen gehoor aan deze goedbedoelde actie van Ut Vijfde en dat houdt in dat Ut Vijfde voorlopig haar wedstrijden gewoon moet spelen op kunstgras en het was al zo’n roerige tijd. Het overlijden van Mieke Telkamp en Eddie Christiani vorige maand kwam bijvoorbeeld als een mokerslag binnen en dan te bedenken dat er de zondags na de crematie van Mieke Telkamp, waar de voltallige selectie van Ut Vijfde aanwezig was, de wedstrijd tegen Lemmer 2 op het programma stond. ‘Uitblinker’ deze wedstrijd was Erik Drenth, die bij de 5-0 achterstand het terecht uitschreeuwde dat hij nog geen bal had gehad. Het was echter wel de bedoeling de bal tegen te houden en dan nog het liefst klemvast. Er is even snel met Erik Drenth gepraat en hem is in vogelvlucht de spelregels van het keepersvak uitgelegd. En dus niet, zoals Drenth het vaak deed tijdens de wedstrijd het draaien van een joint met het keepen te combineren. Alle goede bedoelingen van Erik Drentepap ten spijt; Lemmer 2 was een klein maatje te groot en er waren natuurlijk verzachtende omstandigheden aan te voeren. Mieke Telkamp overleden, Eddie Christiani veeeeeel te vroeg (107) heengegaan, ja beste lezers, probeer onder deze onmenselijke taferelen dan nog maar eens een wedstrijd te spelen. Het verzoek aan de KNVB om deze wedstrijd uit te stellen vanwege de hevige emoties vonden wederom geen gehoor. Eindstand derhalve 9-0.

Deze nederlaag kwam hard aan en en het enige medicijn tegen een nederlaag was een klinkende overwinning tegen het immer lastige VWC te Munnikeburen. In een heerlijk najaarszonnetje , geen zuchtje wind, een uitverkocht huis was alles eraan gelegen een goed resultaat neer te zetten tegen de knaapjes van VWC.’Robertjan het dr nog nooit van verlore’ Sympathieke knaapjes hoor, die gasten; jong, ambitieus en het gros van de selectie in de stress voor het naderende MAVO C niveau examen. Ook zij waren enorm geschokt door het plotselinge overlijden van Eddie Christiani en deze knaapjes hebben het op hun leeftijd nog wel eens moelijk met het in bedwang houden van hun emoties. Daar was echter tijdens deze wedstrijd niets van te merken en binnen een mum van tijd stond het al 0-4. Gelukkig bracht Paul Eerhart de spanning terug na een heerlijk droog schot en dat nog wel tijdens een ineens opkomend regenbuitje . Alles was weer mogelijk. Na rust werd de wedstrijd steeds spannender en binnen een kwartier na rust stond het alweer 1-7. Alles was alweer mogelijk!!!’Een ware thriller’ aldus Wenselaar senior. Het was echt de vraag wie deze wedstrijd zou winnen, maar bij de 1-8 werd de spanning voelbaar minder en na de 1-9 was een overwinning toch behoorlijk ver weg. Ut Vijfde verloor z’n tweede wedstrijd op rij, zij het nipt. Natuurlijk was het spelen op kunstgras debet aan de nederlaag. ‘Óp gewoon gras hadde we die zuurkes oprold’ aldus een immer diplomatieke leiderdt Joop Terpstraatsje. Het moest nu maar eens gaan gebeuren tegen LSC Sneek afgelopen zondag, was de algemene gedachtengang.

Op de woensdag voorafgaande aan het treffen met de Snekers werd er een ingelaste straftraining olv Leo Broersma op touw gezet. In en tegen Sneek stond er namelijk maar één recept op het programma; winnen! Omdat de wedstrijd pas om 13.00 gespeeld hoefde te worden kon de selectie mooi nog even bijkomen van de niets ontziende mensonterende training van afgelopen woensdag. Van de 27 man die aanwezig waren op de training hebben ‘t er maar 12 overleefd en die stonden vanzelfsprekend in de basis. Voorwaarde was wel dat een ieder mooi op tijd onder de wol ging om zo topfit en uitgerust aan kon treden in Sneek. En gelukkig hield bijna iedereen zich aan deze belofte. Wiebo klik-laminato Cats bezocht een Pussycat- tribute concert op de zaterdagavond en aangezien dat concert iets uitliep was hij pas zondag half zes in den ochtend thuis. Ook Paul Eerhart was iets later dan gepland thuis, hij kwam Wiebo tegen tijdens de Pussycat-tribute concert tegen waar ook Jaap, Friso, Hoah Pimpampetje, Erik Drentebol, Jan Altijdkramp en natuurlijk René Dijkstra aanwezig waren. Dit betekende een veelbelovend begin van de wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd moesten de basisspelers op appél van de scheidsrechter nog even een blaastest ondergaan. 5,9 promille was het gemiddelde en op zich was dit een prima score. Alleen de wedstrijd liet nog even op zich wachten want Wiebo Cats was in geen wegen of velden te bekennen. Hij was inmiddels onderweg naar Heerenveen en stapte daar enthousiast het hoofdveld op waar op dat moment de wedstrijd Heerenveen 3- Gorredijk 3 zojuist was begonnen. ‘Wat heffe jum leuke

shirkes aan en wat binne jum allemaal veranderd!! Dat avondsje Pussycat gister het ons wel goed daan he? Wat zien jum dr allemaal topfit uut. Jum lieke wel 30 jaar jonger’ Er is vervolgens met Wiebo gepraat. Er is nogmaals met Wiebo gepraat en hem werd duidelijk dat hij wellicht verdwaald zou kunnen zijn en hij het verkeerde sportcomplex heeft bezocht. Na dit intermezzo begon later als gepland de wedstrijd tegen LSC 1894. De eerste helft waren de teams goed aan elkaar gewaagd. Het eerste hoogtepunt aan de zijde van Ut Vijfde. René Dieksta zorgde toch enigszins verrassend voor de 0-1 na een voortreffelijk genomen vrije trap. Niet veel later was het echter alweer 1-1 en tevens de ruststand maar weer zou het duidelijk worden dat het wel weer eens een lastig verhaal zou kunnen worden voor Ut Vijfde. Vlak na rust werd de 1-2 ingeleid door een behoorlijk aangeschoten Wiebo en daarna zakte Ut Vijfde als een kaartenhuis inelkaar. Het tweede hoogtepunt was toch wel een keurige terugspeelbal van Ted van Driel op goalie Anne .Probleem was echter wel dat Anne de bal niet zag aankomen en de bal zodoende pardoes achter Anne in het net belandde. Jammer. Wel dient aangetekend te worden dat de felle zon en de hardnekkige mist en de plots opkomende regen debet was aan dit misverstand. Dit bijzondere eigen doelpunt zorgde voor wederom een nipte nederlaag 1-7. Het roer moet dus om en wel thuis tegen Nieuweschoot aanstaande zondag. Er zijn inmiddels weer een paar kaarten verkrijgbaar (Freek en Tommie zijn verhinderd...) dus wees er snel bij!!! Aanvang 10.30. Magere Weide

PS Wil jij ook eens 3 x achter elkaar verliezen ben jij alweer een meisje stuur dan zsm je cv + overtuigende motivatie met kleurenfoto naar de redactie van Ut Vijfde en wie weet mag jij binnenkort saampjes met Ut Vijfde drie keer achter elkaar verliezen.

TvD

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia