JO15-1, Cambuur, lacfrisia1883

Wedstrijdverslag Cambuur JO15-1 – Frisia JO15-1

{flickr album=72157677461703265}

Cambuur zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen, maar zijn wel koploper.
Misschien snakken de profs uit Leeuwarden naar de winterstop.

En dat is nooit een goede basis voor prestaties. 

Een mooi affiche vandaag een heuse stadsderby tussen de profs van Cambuur en de amateurs van Frisia uit Leeuwarden Noord-West.

Cambuur dat de ongeslagen koploper is en verleden week zijn eerste averij in de competitie  had opgelopen door met 0-0 gelijk te spelen tegen Roda'46 uit Leusden. De week ervoor werd er nog in een oefen potje met 0-1 verloren van de  derde divisionist LSC uit Sneek. 

De Frisianen staan verdienstelijk op een derde plaats in de competitie en had al eerder in het openingsduel in de competitie nipt met 1-2 verloren van Cambuur. Het had tot nu toe de reputatie de reuzendoder te zijn, en er van de bovenste ploegen niet had verloren.

GVAV Rapiditas en Roda'46 werden op 1-1 gehouden en ATC'65 werd verleden week met 4-1 naar huis gestuurd.

In de aanloop van de wedstrijd was het motto: wij zullen frank en vrij tegen Cambuur waardig knokken om te winnen.

Er werd helaas te weinig geknokt voor een stadsderby en waren de Frisianen te mat in de duels waardoor het makkelijker voetballende Cambuur ver voor zijn doel kon spelen en de druk op de Frisianen kon houden. Dat Frisia na 8 minuten op een 1-0 achterstand stond was te wijten aan slap ingrijpen. De 1-0 dat moet gezegd worden was een schitterend doelpunt vanaf de zestien meter in de rechterkruising. Het ging niet makkelijk bij de Frisianen, het koste veel energie en kracht om bij het doel van Cambuur te komen.

De laatste minuten van de eerste helft werden er wat plaagstootjes op het Cambuur doel gepleegd waar Jan Karel een 1 op 1 kans in de 32e minuut net aan de verkeerde kant van de paal naast ziet gaan. Rust 1-0.

In de tweede helft waren de intenties van Cambuur om snel uit te lopen en zag zich beloond worden in de 40e minuut door de 2-0  aan te tekenen.

Keeper Julius verklaarde dat hij de bal te laat in de korte hoek zag belandden.
Wat velen voor onmogelijk hadden gehouden werd de waarheid.

Cambuur maakte de fout om na de 2-0 meer ingezakt te gaan spelen en Frisia meer te laten komen en daarvan werd gretig gebruik gemaakt.

De Frisianen zetten meer druk naar voren door risico's te nemen en 3 4 3 te spelen werd dit in de 57e minuut beloond met de 2-1.

Een goede loopactie van Given beland zijn voorzet bij Denian die zijn schot niet hard genoeg afgemaakt ziet worden, waarna Stefan meedogenloos raak schiet.

Frisia geloofde in meer en ging op jacht naar de 2-2 en kregen in de 67e minuut een vrije trap op de rand van de zestien meter.
Het was Given die de bal onberispelijk bekeken in de linkerhoek schoot; 2-2.
Een mooi resultaat waardoor de Frisianen op plaats 4 komen te staan en Cambuur gewoon koploper blijft!

Volgende week de laatste competitie wedstrijd thuis tegen Schalkhaar. Ervoor gaan en winnend afsluiten zou een mooie beloning zijn op het eerste deel van de competitie.  

Zaterdag 3 december 2016
Competitie: Cambuur JO15 - Frisia JO15-1 (1-0) 2-2

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia