Frisia 1 verliest ongeslagen thuisstatus

 
Op een koude Magere Weide verloor Frisia 1 haar ongeslagen thuisstatus in de eerste klasse F. Hoe dit ging leest u hieronder.
Zonder de geschorste aanvoerder Terpstra startte Frisia in een 1-3-4-3 opstelling. Dit was een aanpassing in het kader van de tegenstander van deze middag, v.v. Nieuw Buinen. De scheidsrechter had zijn KNVB maatkostuum ingeruild voor zijn werkkloffie en de wedstrijd ging los. Nieuw Buinen zette vanaf het begin de toon en de organisatie bij de Frisianen stond wederom goed.
Ad interim trainer Dijkstra had zijn huiswerk goed gedaan. Het initiatief lag voornamelijk bij de bijna 100 jarige club uit de plaats Nieuw Buinen. Nieuw Buinen doet mee om de bovenste plaatsen in deze competitie en heeft een uitstekende ploeg. Frisia had het lastig met de fysiek sterke Drenten.

Toch kwam het op voorsprong na een fantastische pass van Den Hartog. Wenselaar hoorde de keeper in zijn rug komen en verschalkte de keeper met een voortreffelijke lob (1-0). We schrijven de 18e minuut. Frisia leek wat meer grip te krijgen. De goed door bewegende ploeg uit de provincie. Drenthe kwam nog voor de rust langszij in de 38e minuut middels een droge schuiver (1-1). Het stond even niet goed bij de ploeg uit de Friese hoofdstad en binnen een aantal minuten kwam de jeugdige ploeg op achterstand (1-2). Een domper zo net voor de rust.

In de rust volgt een nieuw plan van aanpak. Daar komt echter weinig van terecht want vlak na rust komt Nieuw Buinen al op 1-3 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Frisia met Hoving voor de geblesseerde Pater in de tweede helft probeert het wel maar wordt niet echt gevaarlijk. Dat verandert als Bouma in de 70e minuut binnen de lijnen komt. Men gaat opportunistischer spelen en haalt Postma naar de kant waardoor men achterin 1:1 gaat spelen. Risicovol maar wel begrijpelijk als je nog iets van deze wedstrijd wilt maken. We schrijven de 81e minuut als Bouma het duel met de keeper aangaat. De keeper laat de bal los en Bouma is er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te maken. 

Zou het dan toch nog?…………

Er ontstaan nog enkele hachelijke situaties voor het doel van de Drenten maar het blijft bij 2-3. Nieuw Buinen had het eerder kunnen beslissen en maakte het zichzelf nog erg moeilijk. Of kwam het doordat Frisia er alles aan deed om een resultaat te halen. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Niet iedereen steeg boven zichzelf uit terwijl dit eigenlijk nodig was om een tegenstander van dit kaliber te verslaan. Dan bewaren we dat maar voor volgende week tegen LSC uit Sneek.
Deze wedstrijd wordt gespeeld op de zaterdagavond in Sneek.

Komt allen!

Supporter
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia