JO11-6: Vuurwerk en frikandellen bij seizoensafsluitingAfgelopen zaterdag stond voor JO11-6 alweer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Een competitie met tegenstanders van formaat, zowel qua naam als qua afmetingen.
Ze hadden het pittig hoor: Daniëlle, Fabio, Haije, Huub, Ids, Ivar, Lasse, Robert, Sil en Zain. De eerste weken in de tweede klasse was het overleven tegen tweedejaars reuzen uit Dokkum, Kollum, Bergum en Damwoude. Er werd leergeld betaald, in de vorm van vier nederlagen met de doelcijfers 3 voor en 35 tegen. Ja, JO-11 en JO-9 is een wereld van verschil. Dat begrepen onze jonge helden na die reeks inmiddels ook. Gingen de kopjes hangen? Werden trainingen overgeslagen?  Droevige gezichten na afloop dan? Nee, nee en nog eens nee! En dat werd beloond.

De vijfde speeldag: Drachten, een roemruchte naam in het Friese amateurvoetbal kwam naar De Magere Weide. Die zonnige zaterdagochtend vielen alle puzzelstukjes op hun plaats bij JO11-6. Met 6-0 kwamen die Drachtsters er zelfs nog genadig van af.

De positieve lijn werd tegen Harkema doorgetrokken, helaas zonder resultaat (2-1 nederlaag). Maar als het missen van kansen ook een kwaliteit is en je kon er een cijfer voor krijgen, dan kreeg iedere speler die ochtend een dikke tien. ONB en Buitenpost bleken daarna weer een paar maten - en koppen - te groot, maar afgelopen zaterdag werd dat allemaal in een klap goedgemaakt.

Op echt gras, tegen stadgenoot Leovardia, met Ivar als rots in de verdediging, Huub en Robert afwisselend op doel en in de aanval, Haije op het middenveld, voor- en achterin, Zain als extra slot op de deur, Fabio die de hele flank bestreek, Sil als bezige bij over het hele veld, Daniëlle, die bij elke aanval betrokken was, Ids, die zwoegde en bijna scoorde en de jarige Lasse, die alle gaatjes dichtliep, werd een spec-ta-cu-lai-re wedstrijd gespeeld.

Het scoreverloop leest als een computercode 1-0-1-1-1-2-2-2-2-3-3-3-3-4-4-4. Ballen die net voor (of achter) de lijn werden weggehaald, drie keer terugkomen van een achterstand, een wereldredding van Huub waar alle aanwezigen nu nog over praten en blije gezichten op en langs het veld: het was zó’n  zaterdag. Daar paste maar een afsluiter bij: frikandellen en patat. Het einde van een leerzame eerste seizoenshelft bij de ‘grote jongens’. Op naar de zaal en de voorjaarscompetitie!
 


 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia