Wedstrijdverslag DOSKO - LAC Frisia Zaal 1

 
 
Tarek's trukendoos!
 
Gisteren stond de laatste uitwedstrijd van 2016 op het programma. En wat voor uitwedstrijd; Dosko, de mannen reisden dus af naar Emmer Compascuum. Een plek in Duitsland, uhm excuus Drenthe. Doordat er enige afmeldingen waren kon er worden afgereisd in twee auto's. Sander nam de startbaan via Meppel en de ander auto ging via Drachten. De mannen van de eerstgenoemde auto konden nog even rustig een bakje koffie drinken in de kantine en wachtten rustig op de andere auto. Toen iedereen was gearriveerd werd de kleedkamer opgezocht en werden de Frisia outfits aangetrokken. Sander, Anne, Gert-Jan, Michiel, Roeland, Derek en Tarek moesten het vandaag doen. Ook Mark was meegekomen als supporter en in de kleedkamer werden enkele dingen doorgenomen. Vervolgens kon de houten zaal worden betreden en begonnen de mannen aan hun warming-up, die er goed uitzag en dus begon Frisia met veel vertrouwen aan de wedstrijd. 
 
Aan het begin van de wedstrijd waren beide teams eerst nog zoekende maar was het Frisia die het meest gevaarlijk voor het doel van de tegenstander kwam. Leidraad in dit hele verhaal is dat de Frisianen heel moeilijk het net wisten te vinden en vakkundig enkele grote kansen om zeep hielpen. Frisia had enigszins de overhand maar het blijft zaalvoetbal en het was Dosko die de leiding nam in de wedstrijd door na 7 minuten de 1-0 te noteren uit een goede counter. Frisia bleef aanvallen produceren maar zelfs toen er meerdere malen met twee man op de keeper werd afgegaan wisten de Frisianen niet te scoren. Dit was ook zeker de verdienste van de uitstekend keepende doelman van Dosko, Gerben Springer. Toch hadden de gastheren op een gegeven moment de organisatie zeer strak staan en de Frisianen wisten in dit gedeelte moeilijk door de defensie van de thuisploeg te komen. Ook kwam Dosko af en toe gevaarlijk voor het doel en was het wederom Dosko die een doelpunt liet noteren; enigszins lullig rolde de bal over de doellijn maar die tellen ook en het was 2-0. 
 
Een flinke domper voor de niet slecht spelende Frisianen en frustraties kregen de overhand. Frisia leek zichzelf te verliezen en in deze fase liepen de mannen vooral tegen zichzelf te voetballen. Tarek liet de rust echter wederkeren nadat hij (net als vele andere spelers) al een aantal keren flink gevaarlijk was geweest. Nu drukte hij wel af en schoot de 2-1 knap achter de doelman. Tarek was los en naast weergaloze acties schoot hij voor rust de 2-2 tegen de touwen waardoor er met een gelijkspel de pauze werd ingegaan. 
 
In de rust werden de kritieke punten even doorgenomen en stonden alle koppen weer in dezelfde richting. Dit lieten de Frisianen ook zien en ze bleven doorgaan met het bestoken van het doel van Dosko. De tweede helft speelden de Frisianen stuk voor stuk een goede pot en werd er vooral hard gewerkt. De goed spelende Anne was bij tijd en wijle geniaal maar had net telkens het geluk niet aan zijn zijde voor de goal. Ook Gert-Jan die ongelooflijk veel power en energie in het team brengt wist het verschil niet te maken en daardoor bleef het spannend. Daarna was het wederom de beurt aan Tarek, eerst zag hij een 1 op 1 met de keeper nog gekeerd worden maar nadat hij kort daarna weer oog in oog kwam faalde hij niet en hij gaf hiermee Frisia de voorsprong; 2-3. Frisia bleef gas geven en onder andere het kanon Derek zag zijn loeiharde inzet gekeerd worden door de doelman. Derek liet deze wedstrijd ook zien over een uiterst geniepige steekpass te beschikken en hij had meerdere medespelers als in kansrijke positie voor de doelman gezet wat telkens geen resultaat opleverde. Ook Dosko creerde nog kansen maar Sander liet vooral in de tweede helft zich van zijn goeie kant zien en pareerde de inzetten van Dosko. Frisia bleef op zoek gaan naar meer maar de afronding bleef een probleem. Tarek zijn kruit was echter nog lang niet verschoten en na 11 minuten in de tweede helft vergrootte hij de voorsprong met een snoeihard schot; 2-4. Voor de neutrale toeschouwer begon een aantrekkelijk schouwspel en zat er veel beleving in de spannende pot. Toch was het wederom Frisia die het doelpunt wist te maken en naast Tarek mocht nog iemand zich op het scoreformulier bijschrijven. Michiel die niet helemaal fit (alsnog zeer degelijk spelend) aan de wedstrijd begon wist de doelman knap te omzeilen en hij schoot de 2-5 binnen. Maar zoals al kan worden afgelezen aan de titel was het Tarek die er nog geen genoeg van leek te hebben en constant voor gevaar zorgde. Hij liet in de 45e minuut daarom wederom een goal bijtekenen en zorgde voor een veilige voorsprong van 2-6. Dosko leek zich nog terug te knokken in de wedstrijd en noteerden de 3-6 en gingen daarna iets opportunistischer spelen. Tarek maakte aan alle illusies een eind door wederom een bal (zijn ZESDE treffer) de winkelhaak in te vegen en de voorsprong weer te vergroten naar vier doelpunten. Met spelers zoals bijvoorbeeld Roeland die een driedubbel slot op de deur is en een heerlijke rustfactor is binnen het team kwam de wedstrijd niet meer in gevaar. Sommige spelers probeerden nog een doelpuntje mee te pikken en ineens zagen we Gert-Jan als heuse spits voorin fungeren maar het mocht niet baten. Michiel en Tarek zaten in de laatste minuut samen op de bank en keken mekaar eens aan, concludeerden dat de doelpuntenmakers op de bank zaten en zeiden dat er niet meer gescoord zou worden, zij kregen gelijk en dus werd er 3-7 als einduitslag genoteerd en mochten de drie punten in de tas terug naar Leeuwarden.
 
Misschien is de titel van dit verslag enigszins misleidend maar vandaag werd er een hele goede teamprestatie geleverd en heeft iedereen een groot aandeel in deze overwinning. Vooral complimenten voor de manier waarop de jongens omgingen met de tegenslagen en frustraties gedurende de wedstrijd en zichzelf wisten te herstellen. Ook betekent dit dat dit alweer de 5e overwinning op rij is en de Frisianen op een zeer mooie vierde plek in de Hoofdklasse H staan. 
 
Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van het jaar op het programma en niemand minder dan stadsgenoot Friesland komt op 14 december om 20:15 op bezoek in de eigen Aldlanhal. Wij hopen jullie allen daar te verwelkomen!!

DOSKO - LAC Frisia (2-2) 3-7

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia