Frisia zaal 1 wint Jan Kostelijk zaalvoetbaltoernooi


Foto’s: Simon van der Woude
Tekst : Huis aan Huis


{flickr album=72157676668421092}

Het COTK Jan Kostelijk zaalvoetbaltoernooi was ook dit jaar een druk bezocht en zeer geslaagd evenement.

Sportcomplex het Kalverdijkje was op de finaledag (30 december, red.) goed gevuld met rond de 500 toeschouwers. Voor de organisatie was het even wennen nadat men jaren het toernooi in Sporthal Wiarda van Blauw Wit’34 had gehouden. Toch verliep het toernooi ook deze editie weer voorspoedig.

Herenfinale Leovardia – Frisia

In de finale bij de Heren vloog even de vlam in de pan toen Leovardia, dat nog wel op een 1-0 voorsprong was gekomen, het ineens erg moeilijk kreeg. Frisia boog de achterstand om in een 1-2 voorsprong en dus moesten de Leovardianen Zaal aanvallender gaan spelen. De Frisianen maakten handig gebruik van de ruimte en door een aantal overtredingen moest Leovardia op een gegeven moment met slechts twee man plus keeper verder voetballen. Dat was natuurlijk niet bol te werken en droeg bij tot de uiteindelijke 1-6 eindstand.

Damesfinale Frisia – Avanti

Bij de dames werd er ook fel gestreden in de finalewedstrijd. De wedstrijd werd geleid door R. Van der Heide en K. Sjoerdsma, twee oude rotten in het scheidsrechterskorps. In deze spannende finale bleek Avanti met 1-2 te sterk, al lukte het Frisia nog bijna om de 2-2 te scoren. De Dames van Avanti uit Stiens hielden echter knap stand en wonnen deze zeer spannende pot.

Dankwoord en opbrengst

De organisatie bedankt iedereen voor zijn bijdrage aan dit toernooi. De opbrengst – die op een later tijdstip bekend zal worden gemaakt – gaat natuurlijk weer naar een 20-tal instellingen in de gemeente Leeuwarden die zich bezighouden met het welzijn van onze medemens met een lichamelijke en of geestelijke beperking. Het afgelopen jaar heeft het COTK 20.000 euro aan deze instellingen kunnen schenken. Met dit geld kunnen zij dingen doen waar anders geen geld voor zou zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een reisje, een speciaal speeltoestel of een duofiets.

Volgende toernooi

De organisatie hoopt ook volgend jaar weer zoveel geld te kunnen uitgeven. Het veldtoernooi van het COTK om het kampioenschap van de gemeente Leeuwarden 2017 is in het weekend een week voordat het bekervoetbal weer begint. De precieze datum is helaas nog niet bekend omdat clubs aan de KNVB hebben gevraagd om later met het voetbalseizoen te beginnen.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia