JO15-1, lacfrisia1883

Oefen Frisia JO15-1 - Hulzense Boys JO15-1

{flickr album=72157679480010656}

Zaterdag 21 januari 2017

Oefen: Frisia JO15-1 - Hulzense Boys JO15-1 (2-1) 3-1

Frisia heeft in een oefenwedstrijd op sportcomplex De Magere Weide  met 3-1 gewonnen van eerste klasser Hulzense Boys uit Nijverdal.

Daarmee opende de ploeg in de wintervoorbereiding zijn eerste oefenwedstrijd met een overwinning, dat overigens  verleden week al zou beginnen tegen eerste divisionist Be Quick 1887 uit Groningen, maar zag de wedstrijd door sneeuwval afgelast worden. 
Deze voor niets gereden 133 kilometers zaten niet in de benen, maar in het zitvlees. Effe wachten en er had gewoon gespeeld kunnen worden. Het was als sneeuw voor de zon, weg!

Waar de bezoekers in de eerste helft één goede kans kregen via de sterke spits van Hulzense Boys, creëerde Frisia kans op kans. Die ene kans van Hulzense Boys kwam al na 9 minuten door onoplettendheid in de Frisia defensie en was de 0-1 achterstand een feit.
Met goede combinaties van uit het middenveld waren Given, Noah en Milan een ware plaag voor de tegenstander en voorin waren Fernando, Stefan en Leon gedreven  en actief in het afjagen van de tegenstander. Dat hebben we weleens anders gezien!

De Hulzense Boys keeper toonde zich een prima keeper, maar moest buigen voor een bekeken schot  van Stefan Efdé, uit een schitterende voorzet van Fernando Manglie. 

Nog kort voor rust werd de stand op identieke wijze ( Stefan, Fernando) op 2-1 gezet.


Na rust een zelfde spelbeeld waarbij Frisia veel kansen kreeg en Hulzense Boys ook meer van zich af ging bijten en kansen creëerde.  
De Nijverdalse ploeg ging meer naar voren spelen en wilde een over tal op het middenveld creëren, waar de Frisianen zeeën van ruimte in de Nijverdalse verdediging kregen om de score op te laten lopen, maar de gehele wedstrijd lieten ze teveel kansen liggen om in een veilige haven te komen. Nu was er met een 2-1 voorsprong nog adem voor Hulzense Boys om de gelijkmaker te maken, maar de Frisia verdediging maakte geen fouten en hield het achterin goed dicht.

 

De gedreven spelende Denian miste dé kans op 3-1 toen hij vrij voor de keeper kwam te staan en Jim schoot tegen de keeper aan waar Leon te lang wachtte met zijn schot.
Hoe langer het 2-1 bleef, hoe brutaler Hulzense Boys werd. Het lukte de bezoekers echter niet om tot een echte kans te komen. 

Net voor tijd maakte Fernando die een puike wedstrijd speelde de 3-1. Hij reageerde adequaat en zonder na te denken mikte hij de 3-1 in de touwen.

De coach toonde zich na afloop toch een beetje kritisch, maar ook tevreden. "We speelden goed samen maar laten teveel kansen liggen. Qua veldspel goede dingen gezien."

Volgende week een oefenwedstrijd thuis tegen 3e divisionist De Weide uit Hoogeveen.

 

 

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia