lacfrisia1883

Futsal Frisia 1 dendert door!

Futsal Frisia 1 - Drs. Vijfje 2 (1-0) 5-1
 
Afgelopen maandag in het Kalverdijkje stond de thuiswedstrijd tegen de heren van Drs. Vijfje 2 op het programma. Normaliter worden de thuiswedstrijden van de Frisianen op woensdag afgewerkt (en in een andere zaal) maar aangezien dan de bekerkraker van Cambuur op het programma staat was het gunstig dat de wedstrijd twee dagen eerder afgewerkt kon worden. Nog een andere verandering is deze week bewerkstelligd en vanaf nu zullen de mannen de teamnaam Futsal Frisia 1 dragen (bekt toch lekkerder). Na de knappe overwinning van de woensdag ervoor op koploper Hoogeveen had Frisia zich in een mooie positie weten te werken doordat er nu bovenin meegedraaid wordt en ook in de periode de Frisianen als grote kanshebber kunnen worden gezien. Om deze goede lijn door te zetten moeten echter de wedstrijden tegen de op papier mindere goden ook worden gewonnen en dus was het zaak om vandaag weer met volle kracht er tegenaan te gaan. 
Voor vandaag waren Sander, Gert-Jan, Arjan, Jelmer, Tarek, Anne, Leon, Roeland en Bob van de partij. Eigenlijk is met het meedoen van laatstgenoemde al de mooiste prijs die kan worden behaald en wij zijn apetrots op Bob zijn strijdlust en uiteraard dat hij de zaalschoenen weer aan heeft gedaan. Zo’n mooie rentree moet eigenlijk opgeluisterd worden met een driepunter en dat was ook de enige missie die de mannen hadden, de achtste overwinning op rij binnenslepen. Toch bleek al gauw dat dit niet zo 1,2,3 zou gaan gebeuren. Al staat Drs. Vijfje onderaan, dat leek niet te zien aan de selectie waarmee ze naar Leeuwarden waren afgereisd. Met maar liefst vier wissels en ook zeker een paar begaafde spelers gingen ze de strijd aan.
 
Vanaf het begin waren eigenlijk beide teams wat zoekende en was het niveau nog niet bijster hoog maar toch kwam Frisia een aantal keren gevaarlijk voor de goal. Vooral Tarek was zeer gevaarlijk maar hij zag zijn inzet na een mooie actie op de lat verdwijnen. Frisia kwam daarna nog een aantal keren gevaarlijk door alleen wisten niet af te drukken. Ook de heren uit Groningen zetten in de eerste helft daar wat kansen tegenover waarbij vooral opviel dat de standaardsituaties goed waren getraind en daardoor ook wel dichtbij een doelpunt kwamen. Sander stond dit echter in de weg en daarom wisten de Frisianen de 0 te houden in de eerste helft. Toch werd er met een 1-0 voorsprong gerust nadat (wie anders dan) Tarek de bal tegen de touwen wist te knallen. 
 
In de rust werd er overlegd en was iedereen het ermee eens dat het nog niet goed genoeg was wat er aan het publiek werd voorgeschoteld. Ondanks de voorsprong moest er dus nog een schepje bij en vol goede moed kwamen de Frisianen uit de rust. 
Hierop volgend creëerde thuisploeg een aantal kansen maar de afwerking was niet scherp genoeg waardoor de gasten in de wedstrijd bleven. De wedstrijd werd al helemaal spannend nadat Drs. Vijfje de score recht trok en Sander de bal achter zich zag verdwijnen in het goal. Frisia bleef wel rustig en probeerde telkens meer het doel van de tegenstander te bestoken. In de tweede helft werden een aantal flinke kansen om zeep geholpen waarbij onder andere Anne, Tarek en Leon (het loopwonder die vorige week weer zijn rentree maakte naar blessureleed) het vizier niet op scherp hadden op dat moment. Toch was het wederom de topscorer Tarek die de Frisanen in het zadel hielp en na een snelle aanval de doelman voor de tweede keer wist te verschalken. Frisia bleef druk uitoefenen op de goal maar wist zoals eerder genoemd het net moeilijk te vinden. Daardoor bleef het lang spannend en konden de gasten hoop houden op een (voor hen) goede afloop. Drs. Vijfje kreeg enkele mogelijkheden maar wisten het net niet te vinden. Veelal omdat het gevaar in de kiem gesmoord werd door de twee beesten achterin, Roeland en Gert-Jan en anders Sander daar nog achter stond om het laatste redmiddel te brengen. En toen was het woord aan Bob. Met nog zo’n 5 minuten te spelen ontving hij de bal van Anne en hij rondde koelbloedig af. Het moest zo zijn en zo kunnen we stellen dat hij weer helemaal terug is. Vanaf dit moment kwamen de Frisianen eigenlijk niet meer in de problemen ook al probeerden de gasten nog wat te forceren door de doelman mee te laten voetballen. Dit bleek echter niet effectief en Frisia counterde zichzelf naar de overwinning omdat het venijn in de staart bleek te zitten. Eerst was het de beurt aan de jongste van de (goed spelende) gebroeders Bloembergen en Arjan liet de 4-1 bijtekenen waardoor alle spanning verdween uit de wedstrijd. De oudere broer kon dit natuurlijk niet op zich laten zitten en dus schoot Jelmer (ook weer helemaal terug na de hamstringblessure) vanaf eigen helft de bal in het lege goal waarmee hij de eindstand op 5-1 zette. De wedstrijd werd rustig uit gevoetbald en dus betekende dit alweer de achtste (!!) overwinning op rij.
 
Complimenten voor de mannen dat zij gedurende de wedstrijd de scherpte wisten te behouden en deze wedstrijd zakelijk over de streep hebben getrokken. Verder levert deze overwinning een heel mooi plaatje op (zie afbeelding) waarbij de Frisianen zowel de eerste plek in de competitie als in de periode hebben. Wat een prestatie, wie had dat gedacht na de stroeve start maar door de inzet en de goede mentaliteit van alle spelers staan we nu op een positie waar de mannen heel trots op mogen zijn. 
 
Volgende week woensdag op 1 februari staat echter weer een serieuze krachtmeting op het programma want Waterpoort Boys komt dan op bezoek. Wij hopen u ook allen te verwelkomen voor deze ware kraker op woensdag 1 februari om 20:15 in de eigen Aldlanhal.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia