Futsal Frisia 1 Periodekampioen

 
Futsal Frisia 1 pakt periodetitel na zinderende slotfase tegen de Herauten!
 
Afgelopen maandag stond de laatste wedstrijd van de tweede periode op het programma voor de Frisianen en hiervoor moest worden afgereisd naar Bergum waar de wedstrijd tegen de Herauten op het programma stond. Nadat de mannen in de afgelopen wedstrijd tegen Waterpoort Boys door de gelijkmaker van Anne in de slotseconde het nog in eigen hand wisten te houden was er vandaag maar één missie. Winnen, bij gelijkspel of verlies lag het lot in de handen van stadgenoot Flamingo en daar wilden de Frisianen niet afhankelijk van zijn. In drie auto’s werd er afgereisd naar Bergum en via de nieuwe weg waren zij in een dik kwartier aangekomen bij de Westermarhal. In de drie auto’s zaten Gert Jan, Roeland, Michiel, Tarek, Heins, Arjan, Anne, Bob en tot slot had Jort de moeite genomen om de geschorste Sander te vervangen, Sander mocht wel plaatsnemen op de bank en hij voegde zich bij de wedstrijdstaf. Nadat de mannen door de zaal aan het struunen waren werd de kleedkamer opgezocht en de sfeer was zeer relaxt. Toch wist iedereen dondersgoed wat er vandaag op het spel stond maar in een vriendenteam is sfeer toch heel belangrijk en dat zit altijd wel goed bij de Frisianen.
Nadat de clubkleuren waren aangetrokken door de mannen begon de wedstrijdbespreking en werd er afgesproken om zoveel mogelijk het eigen spelletje te gaan spelen en werden de sterke punten van de tegenstander besproken, de thuiswedstrijd werd immers nog met 4-6 verloren waarin een 3-0 voorsprong uit handen werd gegeven en dus moest er voor gewaakt worden dat dit niet weer zou gaan gebeuren. Vol goede moed vertrokken de mannen van Futsal Frisia naar de zaal en werd begonnen aan de warming-up. Nadat iedereen op scherp was gezet kon de wedstrijd beginnen en de Frisianen begonnen furieus aan de wedstrijd. Nog voordat de gastheren de bal hadden aangeraakt liep Arjan goed in met de bal en uit een combinatie zorgde hij voor de 0-1; een droomstart. Frisia wist het overwicht te houden en creerden nog een aantal kansen maar helaas wisten zij het net niet te vinden. De Herauten werden na 5 minuten wakker en lieten ook zien dat zij niet voor niets een geduchte tegenstander te zijn. Dit werd al helemaal duidelijk nadat zij na zo’n 7 minuten de gelijkmaker wisten te noteren. Het niveau van de wedstrijd ging omhoog en over en weer waren kansen voor beide partijen. Het was Frisia die als eerste een doelpunt mocht laten bijtekenen, nadat Tarek de bal na een mooie actie op de paal schoot was het Bob die de bal in het doel wist te lopen en dus waren de Frisianen weer in het voordeel; 1-2. Deze stand bleef op het bord staan en de Herauten begonnen druk te zetten waardoor zij een aantal keren gevaarlijk voor het doel kwamen. Keeper Jort bleek echter zien een waardig vervanger voor Sander te zijn en pakte een aantal ballen zeer goed. Toch kwamen de Bergumers weer op gelijke hoogte nadat een (dubieus gegeven) vrije trap er na een leggertje werd ingeschoten. Voor de mannen was dit echter weer het startsein om meer gas bij te geven en het was Anne die zich al meerdere malen onderscheidde met weergaloze acties die voor veel gevaar zorgden. Zelf wist hij het net hier niet te vinden maar hij bereikte de vrijstaande captain Jordi Heins, die wist wel raad met de bal en gaf de voorsprong weer in handen van de Frisianen. Dit was tevens ook de ruststand.
 
In de rust werd er doorgesproken om zo door te gaan zoals de eerste helft was geëindigd en om vooral scherp te blijven. Nadat de scheids floot voor het begin van de tweede helft bleken de mannen dit ook te laten zien en de eerste 5 minuten creëerden de Frisianen ook enkele kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Ook de Herauten kregen mogelijkheden maar Jort bewees wederom een uitstekende zaalkeeper te zijn en ook Gert Jan, Heins en Bob waren verhinderden enkele mogelijkheden. De wedstrijd was in evenwicht tot het moment dat Michiel zijn weergaloze actie afsloot met een overtreding op de aanvoerder van de Bergumers en daardoor twee minuten werd verwezen naar het strafbankje. In deze twee minuten leken de gastheren niet de gelijkmaker te kunnen maken tot 3 seconden voor de tijdstraf was verstreken en de bal snoeihard in de kruising werd geramd; 3-3 met nog zo’n 17 minuten op het bord. De Herauten putten vertrouwen uit dit doelpunt en begonnen aanzienlijk beter te spelen waardoor er achterin bij de Frisianen gaten vielen en de Bergumers het overwicht op zich namen. Frisia bleef echter gevaarlijk en dus kon de wedstrijd beide kanten op. Toch waren het de Bergumers die de wedstrijd naar zich toe leken te trekken en 3 minuten na de gelijkmaker, pakten ze voor de eerste keer deze wedstrijd de voorsprong; 4-3. Frisia probeerde hierna de score weer recht te zetten maar het had heel veel moeite om kansen te creëren. Iets waar de tegenstanders minder moeite mee hadden en er werden diverse aanvallen geproduceerd door de Herauten. Dit resulteerde erin dat zij met nog zo’n 9 minuten op de klok de voorsprong uitbreidden en er 5-3 van maakten. De Frisianen waren even van de leg en waren duidelijk de mindere ploeg in deze fase van de wedstrijd. De nekslag leek door de Herauten te worden gegeven toen zij met nog minder dan 4 minuten te spelen de 6-3 lieten noteren. 
 
Vanaf dat moment wisten de mannen van Frisia dat het alles of niets moest gaan spelen en dus werd alle laatste energie eruit geperst. De Frisianen begonnen als idioten gas te geven en toen ook Jort werd gewisseld en gelegenheidskeeper Roeland werd ingebracht volgde daar al de aansluiting. Tarek sneed door de verdediging en legde de bal achter de keeper waardoor er 6-4 op het scorebord werd genoteerd met slechts 2.30 minuut te spelen. Hierdoor aangemoedigd gingen de Frisianen nog meer druk zetten en de Herauten raakten volledig in paniek waardoor zij nauwelijks meer een bal normaal over konden passen. Alle passen van Frisia kant waren echter zeer gevaarlijk en onder aanvoering van Roeland en ook Tarek werd de druk opgevoerd. Het was uiteindelijk Anne die al een paar shows had opgevoerd en dit nogmaals liet zien, met zijn rug naar de goal passeerde hij de keeper met een hakje en werd het 6-5. De Frisianen begonnen weer het geloof te krijgen in een overwinning en bij de Herauten liep werkelijk waar alles mis. Door het dominante spel was het eenrichtingsverkeer en uiteindelijk was het wederom Arjan die zeer koelbloedig de gelijkmaker liet aantekenen met nog ongeveer een minuut te spelen. De gastheren hadden echter ook door dat er een gelegenheidskeeper op de goal stond en vanaf de aftrap kwamen zij zeer gevaarlijk voor de goal bij Roeland en was het Gert Jan die de bal van de lijn wist te halen. Uit de counter die hieruit voortkwam kreeg Tarek de bal en hij leek op weg te gaan naar de 6-7. Hij besloot echter eerst nog terug te kappen waardoor hij de keeper en speler het bos instuurde en vervolgens de bal rustig tegen de touwen te knallen; 6-7. De mannen waren uitzinnig van vreugde maar er waren nog enkele seconden te gaan. Vanaf de aftrap probeerden de Bergumers nog wat te forceren maar door een overtreding kwamen zij niet dichterbij. Tarek besloot de bal richting de tribune te rammen en dus werd hij ook op het wedstrijdformulier genoteerd met zijn eerste gele kaart OOIT. Zitten deed hij niet want kort nadat de Bergumers de vrije trap hadden genomen en deze werd onderschept floot de scheidsrechter af, wat betekende dat Futsal Frisia 1 de tweede periode pakt in de Hoofdklasse!!!
 
Wat een prestatie van dit team dat slechts voor het tweede seizoen actief is in de zaal door de periode te pakken maar misschien is de manier waarop nog een grotere prestatie. Menig filmmaker zal jaloers zijn op dit spannende en ongelooflijke slot. Toch zijn het niet alleen deze 9 mannen die het hebben geflikt maar is het een teamprestatie waarin iedereen zijn aandeel heeft gehad. Voor nu mag er even genoten worden van dit succes maar woensdag 15 februari staat er weer een hele belangrijke wedstrijd op het programma met het oog op de algemene ranglijst. Dan komt namelijk de directe concurrent ONR op bezoek. Een ploeg waar wij zeker nog een appeltje mee hebben te schillen dus wij hopen jullie allemaal te verwelkomen in de Aldlanhal om 20.15. Tot dan!

De Herauten 1 - Futsal Frisia 1 (2-3) 6-7

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia