JO15-1, lacfrisia1883, roda46

Wedstrijd verslag Frisia JO15-1

{flickr album=72157678765054731}

Zaterdag 18 februari 2017

Competitie: Frisia JO15-1 - Roda'46 JO15-1 (0-1) 0-3


Roda'46 uit Leusden staat in de competitie op een keurige derde plaats en heeft nog oog op de koppositie nadat Cambuur verloor op WSV. De Frisianen hadden bij winst op Roda'46 deze op 1 punt kunnen naderen, maar zien de ploeg uit Leusden verder uitlopen. Frisia verloor in eigen huis met 0-3 en passeerden daarmee ATC'65 niet. ATC wist tegen stadgenoot Blauw wit 1-1 gelijk te spelen en loopt daarmee 1 puntje uit.

De eerste helft speelde beide ploegen goed voetbal. Toch vielen er, met name voor de uitploeg, ietwat meer kansen te noteren. De mannen voorin bij Roda'46 blonken echter niet uit in de afwerking, maar dit gold ook voor de Frisianen. Zo miste Jan Karel een paar keer het doel in kansrijke positie en stond bij Stefan en Jim  het vizier niet op scherp. Pal voor rust hielp Frisia de tegenstander een handje, omdat er 2 Roda'46 spelers vrij in de zestien meter konden staan toen ze een corner namen. De afgeslagen corner kon er in tweede instantie vrij en gemakkelijk ingeschoten worden; 0-1.

Na de rust kon Frisia er iets meer tegenover stellen door met meer druk naar voren te spelen. Het bleef oppassen voor het gevaarlijke aanvalsspel van Roda'46. In de 44e minuut was Frisia dichtbij een treffer, maar zag Stefan zijn schot op de paal belandden. Dit had de 1-1 moeten zijn, maar door de bal op de paal had Roda '46 nog enigszins lucht. In de 47e minuut kwamen ze er gevaarlijk uit, maar keeper Julius keerde een goede kans vakkundig. Zijn inzet 1 minuut daarna was ook van uitzonderlijke klasse. Op jacht naar de 1-1, maar de 0-2 viel laat in de tweede helft. 

Daarmee was de wedstrijd beslist. Frisia had de kracht niet meer en moest in Roda'46 de meerdere erkennen. 3 minuten voor tijd werd het zelfs 0-3 en was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ietwat een te grote uitslag, maar het veldspel was aardig te noemen tegen één van de sterkte teams in de competitie.

Over 2 weken naar Oranje Nassau Almelo. Kop ervoor en er voor gaan dan komt het goed.

 

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia